Ruben Lațcău îi răspunde lui Alin Nica: „Apropo, cum stăm cu castelul...

Ruben Lațcău îi răspunde lui Alin Nica: „Apropo, cum stăm cu castelul Huniade, singurul obiectiv major pe care și l-a asumat CJT pentru titlul de Capitală a Culturii?”

1
DISTRIBUIȚI

Sunt din nou șicane în alianța PNL-USR PLUS. După ce, miercuri, liderul Consiliui Județean, Alin Nica, atrăgea atenția că situația Timișoarei va fi dezbătută la Comsia Europeană de la Bruxelles și se riscă pierderea titlului de Capitală Culturală Europeană 2023, viceprimarul Ruben Lațcău a răbufnit pe Facebook.

„Singura activitate a președintelui Consiliului Județean este să-l atace în fiecare zi pe primarul Timișoarei.


Voi ați mai auzit de altceva? Apropo, cum stăm cu Castelul Huniade, singurul obiectiv major pe care și l-a asumat Consiliul Județean pentru titlul de Capitală a Culturii? Este jenant că se folosește de locul lui în juriul capitalelor, job part-time pentru care câștigă 27.500 euro anual, pentru a face jocuri politice (de Dâmbovița, nu de Bega), semănând neîncredere în restartul proiectului capitalei culturale. Timișoara nu pierde titlul de Capitală Culturală, cum susține dl. Nica. Nu este nicio ședință de urgență cu Comisia Europeană, așa cum susține dl. Nica. Ședința era planificată de câteva săptămâni, în pregătirea vizitei de monitorizare, care se va întâmpla în iunie”, a precizat Ruben Lațcău.

Viceprimarul de la USR a mai spus că pentru a debloca proiectul, care a fost adus într-o stare de conflict și comă sub administrația liberală, administrația Fritz a plătit deja 250.000 lei către asociație și a adus la zi plățile Casei de Cultură pentru proiectele culturale.

Potrivit lui Lațcău, municipalitatea condusă de actualul primar a mai înființat un nou centru de proiecte prin care vor fi finanțate cu cinci milioane de lei proiecte culturale doar anul acesta. De asemenea, a invitat-o la Timișoara pe Corina Șuteu, fost ministru al Culturii care, împreună cu o echipă multidisciplinară, a început restartarea proiectului.

„Așa funcționează parteneriatele politice și relația dintre CJ și Primăria Timișoara, inclusiv pe proiectul Capitală Culturală, pentru politicienii de rit vechi”, a afirmat viceprimarul Ruben Lațcău.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.