Secretarul general al Primăriei Deva, trimisă în judecată pentru corupție, alături de...

Secretarul general al Primăriei Deva, trimisă în judecată pentru corupție, alături de soț și de un alt funcționar public

0
DISTRIBUIȚI

Laura Sârbu, secretar general al Primăriei municipiului Deva, a fost trimisă în judecată, alături de soțul său, Hadrian Sârbu, și el angajat al primăriei, și de Adrian Mihai Bordean, un alt funcționar public, au anunțat procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Alba Iulia.

Laura Sârbu va fi judecată pentru comiterea infracțiunilor de trafic de influență (două fapte din care una în formă continuată), participație improprie la infracțiunea de falsificare de instrumente oficiale și instigare la fals material în înscrisuri oficiale. Hadrian Sârbu, angajat în cadrul Biroului Investitori Relații Externe de la Primăria municipiului Deva, va fi judecat pentru comiterea infracțiunii de complicitate la trafic de influență în formă continuată, iar Adrian Bordean, funcționar în cadrul Primăriei municipiului Deva, administrator de fapt al SC Smart Drumcons SRL, pentru comiterea a două infracțiuni de complicitate la trafic de influență. În aceeași cauză a mai fost trimisă în judecată și firma SC Smart Drumcons SRL, pentru comiterea a două infracțiuni de complicitate la trafic de influență.

„În perioada 2020 – 2021, inculpata Sârbu Laura, în calitatea menționată mai sus, beneficiind de ajutorul soțului ei Sârbu Hadrian, funcționar în cadrul Primăriei municipiului Deva și a administratorului de fapt al SC Smart Drumcons SRL, Bodrean Adrian Mihai, la rândul său funcționar în cadrul Primăriei mun.


Deva, ar fi primit de la un om de afaceri suma de 40.000 lei, pentru a-și trafica influența pe care a pretins că o are asupra funcționarilor din cadrul Primăriei municipiului Deva. Banii respectivi ar fi fost pretinși și primiți pentru traficarea influenței astfel încât societatea omului de afaceri să primească un contract cu primăria municipiului Deva, având ca obiect efectuarea unor reparații curente la „Adăpostul de urgență pe timp de noapte” (aflat în subordinea Direcției de asistență socială Deva). În aceeași perioadă, inculpata ar fi pretins, beneficiind de ajutorul soțului ei Sârbu Hadrian, de la același om de afaceri, suma de 7.000 euro, pentru a-și trafica pretinsa influență asupra funcționarilor din cadrul Primăriei municipiului Deva, astfel încât să îi asigure omului de afaceri obținerea documentației necesare construirii unei hale de producție. Într-un context asemănător, inculpata Sârbu Laura, în calitate de secretar general al Primăriei municipiului Deva, beneficiind de ajutorul administratorului de fapt al SC Smart Drumcons SRL, ar fi pretins de la un alt om de afaceri suma de 40.000 lei și ar fi primit o parte din acești bani, restul fiind opriți de reprezentantul societății menționate anterior”, spune rechizitoriul întocmit de procurorii DNA.

Cei trei se află în arest preventiv de la începutul lunii aprilie, iar în cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra unei sume de bani ce aparțin inculpaților Sârbu Laura și Sârbu Hadrian. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Hunedoara, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

În cauză, procurorii anticorupție au beneficiat de sprijin din partea ofițerilor de poliție din cadrul Direcției de Operațiuni Speciale și din partea Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba.

Oamenii legii fac precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.