Șefii din primărie, scoși de Dominic Fritz la o plimbare cu bicicleta...

Șefii din primărie, scoși de Dominic Fritz la o plimbare cu bicicleta prin oraș: „Să dăm față în față cu realitatea din Timișoara”

3
DISTRIBUIȚI

Funcționari din conducerea unor direcții din Primăria Timișoara, alături de primarul Dominic Fritz și viceprimarul Ruben Lațcău, au ieșit, astăzi, la un tur pe bicicletă prin oraș.

„Scoatem primăria în stradă! Împreună cu viceprimarul Ruben Lațcău i-am invitat azi pe funcționarii de conducere din Direcția de Mediu, Direcția de Dezvoltare, Direcția Tehnică și Direcția de Urbanism la un tur pe bicicletă prin oraș. Trebuie să ieșim des din birouri, din bula actelor și hărților și să dăm față în față cu realitatea din Timișoara”, a scris Dominic Fritz pe pagina sa de Facebook.

El precizează că grupul a întâlnit mai multe probleme, printre care gropi, de borduri prea înalte sau de discontinuitatea pistelor.


„Am discutat la fața locului despre calitatea spațiului public, ne-am lovit de gropi, de borduri prea înalte sau de discontinuitatea pistelor, am dezbătut noi idei despre cum să amplasăm coșuri de gunoi și am observat cum interacționează șoferii, bicicliștii și pietonii. Proiectele viitoare pe care le gândim pentru oraș au în vedere creșterea gradului de siguranță și confort pentru toți timișorenii, indiferent că se deplasează pe jos, cu bicicleta sau cu mașina. Lucrăm în echipe multidisciplinare pentru regenerarea spațiului public și îmbunătățim calitatea lucrărilor. La sfârșitul turului am anunțat că vom face astfel de ieșiri de două ori pe lună, în formule diferite, în cartiere diferite, pe trasee diferite. Vom invita și anumiți experți sau cetățeni la aceste tururi, să ne învețe să privim orașul prin ochii lor. Pas cu pas, spargem zidurile între instituțiile publice și comunitate”, mai spune mesajul primarului Fritz.

Campania Vinerea Verde a fost lansată în prima parte a lunii martie de Ministerul Mediului, cu scopul de a reduce poluarea cauzată de transportul cu maşinile personale și pentru încurajarea transportului alternativ.

3 COMENTARII

  1. Eu acum realizez că punctul vulnerabil al neamțului e zona de confort, amânarea, procrastinarea și în general o viziune total eronată asupra noțiunii timpului. Man, chiar și spre binele tău personal, și nu doar al Timișoarei, acționează aici și acum, că momentul perfect de acțiune nu există!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.