Spații cu alte destinație, vândute ca apartamente la Dumbrăvița. Ce spune primarul...

Spații cu alte destinație, vândute ca apartamente la Dumbrăvița. Ce spune primarul Horia Bugarin

0
DISTRIBUIȚI

Dumbrăvița, o comună care s-a extins foarte mult în ultimii ani ajungând să numere „pe hârtie” 17.400 de locuitori, dar neoficial peste 20.000, va avea un Plan Urbanistic General (PUG) în curând.

„PUG este în faza finală. Dacă toate lucrurile merg bine, probabil într-o lună, o lună și jumătate forma finală va fi trimisă înspre consiliul județean. Am avut niște puncte de la Consiliul Județean Timiș pe care le-am reparat, să zic așa. La CJT poate să dureze între o lună și «sky’s the limit». Eu sper ca până în vară, cel târziu, PUG-ul să fie validat”, a declarat, miercuri seara, primarul comunei Dumbrăvița, Horia Bugarin de la USR PLUS, la emisiunea PRESSALERT LIVE.

Bugarin a mai precizat, referitor la sectorul imobiliar, care este în plină expansiune la Dumbrăvița, că a suspendat o lucrare din cauză că nu s-a respectat autorizația de construcție și s-a făcut un PUD cu încălcarea reglementărilor urbanistice, astfel că a apărut un bloc între case pe vatra veche a localității, ceea ce este ilegal.

„Pe zona imobiliară sunt și altele probleme.


Tocmai am primit o somație de la 22 de persoane care au spus că vor da primăria în judecată pentru că au cumpărat apartamente care în autorizație sunt spații cu altă destinație. Dar ele au fost construite de la bun început ca apartamente și vândute ca apartamente. Procedura trecută era că se făcea trecerea din spațiu cu altă destinație în apartamente. Acolo la parter este un supermarket și alte spații comerciale, iar în partea de sus sunt apartamente. S-a încercat o schimbare, dar nu aș putea să vă spun de ce nu s-a întâmplat, au fost schimbate doar din spații cu altă destinație în apartamente în regim hotelier, care din punct de vedere fiscal sunt tot spații nerezidențiale și au plătit un impozit mult mai mare. Ei se pot întoarce împotriva dezvoltatorului care a vândut acele spații cu altă destinație drept apartamente”, a spus Horia Bugarin.

Primarul comunei Dumbrăvița spune că este vina dezvoltatorilor, a primăriei care dă hârtia, dar și a celor care cumpără. „Vor fi oameni care se vor supăra pe mine. Cumpărătorii de multe ori cumpără lucruri fără să citească toate clauzele contractuale și de multe ori se citesc contractele pe diagonal[ în dorința de a obține un preț mai bun”, a mai spus Bugarin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.