Spectacol muzical și reconstituire istorică alături de timișorenii de la Peregrinii

Spectacol muzical și reconstituire istorică alături de timișorenii de la Peregrinii

0
DISTRIBUIȚI

Pornind de la tema expoziției „Evoluția Cetății Medievale a Timișoarei” (mansarda B1, la Bastion), evenimentul numit Mesaje din trecut – spectacol muzical și reconstituire istorică la MNaB își propune exemplificarea impactului între civilizația creștină și cea musulmană în secolul XVI. În cadrul acestui eveniment, care va fi transmis live duminică 11 aprilie, de la ora 20, vor avea loc demonstrații de luptă și prezentări istorice cu asociațiile Eyaletul de Timișoara și Losonczy Istvan și un concert de muzică istorică cu Peregrinii.

Evenimentul are loc exclusiv online pe două planuri – interior (spațiul expoziției MNaB), și exterior (demonstrațiile și spectacolul, într-un spațiu deschis din Bastion, dar fără public).


El se constituie într-o prezentare alternativă, show de reenactment și spectacol muzical / prezentare de artefacte realizată de muzeografi.

Prezentările și demonstrațiile vor aborda aspectele celor două culturi, creștină și musulmană, aflate în contact în Banatul începutului de veac XVI, de la învățături și obiceiuri la tehnici de luptă și prezentări/dueluri cu arme reale.

Peregrinii

Coloana sonoră va cuprinde piese istorice reinterpretate cu instrumente vechi. Recuzita spectacolului cuprinde echipamente și arme realizate de specialiști pentru interpreți istorici, cu materiale corecte inspirate din epocă. Alternativ, muzeografi ai MNaB vor prezenta expoziția din mansarda Bastionului Theresia. Toate condițiile sanitare vor fi respectate întocmai, spun organizatorii evenimentului.

Peregrinii a luat naștere în luna aprilie a anului 2013 și a lansat în vara anului trecut, un videoclip filmat în cadrul Bega Music Festival, concursul desfășurat în Piața Libertății din Timișoara. Alături de membrii formației în acest clip apar și Diana (Amor Flammis) și Claudiu (Deep6 Project), iar melodia poartă numele de „Piază-Rea” (Sign of Misfortune).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.