Tei de 12 metri înălțime, ridicat cu o macara de pe Calea...

Tei de 12 metri înălțime, ridicat cu o macara de pe Calea Bogdăneștilor din Timișoara și mutat într-un parc

1
DISTRIBUIȚI

O operațiune de amploare în care sunt implicate mai multe direcții și societăți ale Primăriei Timișoara are loc în aceste zile pe Calea Bogdăneștilor. Aici se fac eforturi pentru mutarea copacilor valoroși din zona șantierului ce vizează reabilitarea arterei de circulație.

Operațiunea, care a fost planificată de mai multe săptămâni, a început marți, prin mutarea a șase copaci valoroși și va continua și în următoarele zile. Printre aceștia se numără și un tei de 12 metri plantat de unul dintre locuitorii din zonă în ziua în care s-a născut copilul său. Copacul, care cântărea cu tot cu balot în jur de 30 de tone, a fost ridicat cu o macara a STPT, încărcat într-un camion și transportat câteva sute de metri mai departe, într-un parc.

„Timișoara trebuie să se dezvolte, dar nu cu prețul pierderii unor copaci valoroși, cărora le-a luat ani să crească și să se dezvolte. Chiar dacă toate noile proiecte includ spații verzi și plantarea de noi copaci, am cerut ca toți arborii valoroși care sunt acum pe șantierele orașului să nu fie tăiați, ci mutați în siguranță. Moștenirea verde a orașului trebuie salvată, iar Timișoara trebuie să redevină orașul parcurilor și al florilor, așa cum era cunoscut în trecut”, a declarat, miercuri, primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Întreaga operațiune a fost planificată de conducerea Primăriei Timișoara și Direcția de Mediu.


Mutarea copacilor în noul parc a fost realizată cu sprijinul executantului și al STPT și a fost supervizată de Direcția Tehnică.

1 COMENTARIU

  1. Cum a salvat moștenirea verde în zona verde de la intersecția Lidia Calea Urseni, în față la Saguaro? Au tăiat toți copacii inclusiv pinii. Primăria cu mincinosul de Fritz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.