Timișoara ar putea avea un muzeu al minorităților. Multiculturalitatea, posibil brand al...

Timișoara ar putea avea un muzeu al minorităților. Multiculturalitatea, posibil brand al orașului

0
DISTRIBUIȚI

Reprezentanții etniilor din cadrul Consiliului Consultativ al Minorităților Naționale (CCMN), care funcționează la nivelul primăriei, au avut, ieri, o întâlnire cu primarul Dominic Fritz al cărei subiect principal a fost o nouă viziune pentru păstrarea multiculturalității orașului.

În momentul de față avem nouă minorități naționale reprezentate în Consiliul Consultativ al Minorităților Naționale: maghiari, romi, ucraineni, germani, sârbi, bulgari, italieni, evrei și macedoneni.

„Este nevoie de crearea unui for mai larg, mai deschis în cadrul Consiliului Consultativ al Minorităților Etnice, din care să facă parte orice organizație interesată, care îndeplinește condițiile din Regulamentul de Funcționare.


Consider că acest lucru ar duce la dezvoltarea unui Consiliu Consultativ mult mai operativ, funcțional și cu rezultate palpabile. În momentul de față, fiecare minoritate este reprezentată de către o singură organizație, în general fiind vorba, de uniunea respectivei minorități, care are reprezentare și în parlament. Deschiderea și către ONG-uri care activează în domeniul culturii și în domeniul educațional ar fi benefică pentru a oferi o viziune de ansamblu asupra vieții culturale a fiecărei minorități și, ca primărie, să venim în întâmpinarea nevoilor reale ale comunităților pe care le reprezintă”, a declarat Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

În cadrul discuțiilor s-a abordat promovarea multiculturalității orașului ca brand, iar în acest context primarul Timișoarei a propus realizarea primei Strategii de dezvoltare a orașului multicultural autentic.

O altă propunere a municipalității a fost legată de realizarea unui muzeu al minorităților în viitorul Centru Multicultural Mărășești, ideea fiind salutată de cei prezenți.

Printre solicitările reprezentanților minorităților din cadrul CCMN se află și alocări de spații, alocări de fonduri pentru evenimente culturale, folosirea limbilor utilizate în mod tradițional în Timișoara pe inscripțiile statice, plăci cu denumirea localității, numele de instituții, inscripțiile monumentelor, respectiv aplicarea plăcuțelor multilingve.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.