Timișoreanul Ovidiu Hrin face parte din juriul celui mai mare eveniment dedicat...

Timișoreanul Ovidiu Hrin face parte din juriul celui mai mare eveniment dedicat designului din America de Sud

0
DISTRIBUIȚI

Graficianul timișorean Ovidiu Hrin a fost selectat în juriul Bienalei de Design din Peru, manifestare care este considerată drept cel mai mare eveniment dedicat designului din America De Sud.

„Organizatorii Bienalei de Design din Peru au fost foarte drăguți și m-au contactat direct (acum câteva zile) anunțându-mă că am fost selecționat să fac parte din juriul internațional – care va selecta, delibera împreună câștigătorii celor nouă categorii de anul acesta. Sunt foarte entuziasmat să împărtășesc scaunul de juriu cu oameni care au fost și sunt încă foarte importanți în creșterea mea ca și designer practicant precum: Jan Rajlich JR, Niklaus Troxler, Elizabeth Resnick.Dat fiind faptul că Bienala de Design din Peru este cel mai mare eveniment dedicat designului din America de Sud și luând în calcul ultimele cifre de la bienala din 2019 – vor fi în jur de 90.000 de lucrări înscrise la concurs… Trebuie să zic că este pentru prima oară când particip la o expunere de o asemenea anvergură și sunt foarte curios cum se va desfășura totul. Pentru mine această nominare înseamnă foarte mult deoarece știu că pentru a fi băgat în seamă pentru o asemenea poziție – mai ales în cadrul unui eveniment de o asemenea scară – este nevoie de un anumit parcurs care să poată fi luat în considerare serioasă de către organizatorii acestui tip de evenimente. Acum câțiva ani credeam că-i numai vârsta (anii de experiență ) care contează pentru a ajunge să fii ales într-un juriu, dar, în timp am aflat că sunt mai multe lucruri care contează, precum participări/medalii la alte evenimente de renume internațional, implicări directe în promovarea practicii designului grafic la nivel local și internațional etc… Sincer, eu unul cred că doar am avut noroc cu faptul că sunt cărunt și că am reușit să-i păcălesc pe oamenii ăștia cu freza mea.


Ca și parte din zecile de evenimente care se vor organiza în timpul bienalei prin mai multe orașe din Peru, va exista la un moment dat și o expoziție despre primii mei 20 de ani petrecuți în practica de design grafic, comunicare vizuală, design de literă și caligrafie”, ne-a declarat Ovidiu Hrin.

Artistul timișorean a pus bazele studioului de design grafic numit Synopsis în 2001 și este un prieten al breslei muzicale. Artistul care e poreclit „Tzutzu“ a câștigat două medalii de aur la prestigiosul concurs internațional de design de poster Graphis, din New York. Aceste distincții completează colecția, deja semnificativă de premii a timișoreanului care a studiat arhitectura la Universitatea Politehnică din Timișoara și simultan a fost și student la departamentul de design grafic al Universității de Artă. Cu o experiență cât se poate de consistentă în design grafic și comunicare vizuală, timișoreanul este o prezență constantă în cadrul bienalelor, expozițiilor și în paginile prestigioaselor publicații de design internaționale. De numele lui se leagă și existența TypopassageTM, un micro-muzeu dedicat designului grafic și artei tipografice, născut din necesitatea de a spori gradul de conștientizare al publicului larg cu privire la impactul socio-cultural al comunicării vizuale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.