Timișorenii de la Dordeduh vor prezenta noul album, „Har”, în cadrul unui...

Timișorenii de la Dordeduh vor prezenta noul album, „Har”, în cadrul unui festival care va avea loc într-o peșteră din Germania

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Alexandru Moga

Mult așteptatul album discografic al timișorenilor de la Dordeduh, care poartă numele de „Har”, are parte de un nou single de promovare, În vieliștea uitării. Discul va avea lansarea în data de 14 mai, la casa de discuri germană Prophecy Productions. Formația timișoreană alcătuită din Edmond „Huppogrammos” Karban (voce, chitări și alte instrumente), Cristian „Sol Faur” Popescu (chitări, keyboards și alte instrumente), Andrei Jumugă (percuție, tobe, toacă) și Flavius Misarăș (bass) revine în atenția iubitorilor de muzică după nouă ani distanță de la albumul precedent, cu un material mixat de binecunoscutul producător muzical suedez Jens Bogren, care în trecut a colaborat cu nume ca Opeth, Dimmu Borgir, Sepultura, Arch Enemy, At the Gates, Katatonia, Moonspell, Kreator, Devin Townsend sau Ihsahn.

„În trecut, atât la Negura Bunget cât și la Dordeduh am încercat ca mesajul formației să fie cât mai impersonal. Chiar dacă muzical ce cânta Dordeduh acum nu mai are de a face cu black metalul propriu zis, acest substrat, conceptual propriu black metalului încă există. Însă piesa «În vielistea uitării» iese un pic din acest tipar, deoarece chiar dacă mesajul este impersonal, felul în care este exprimat acest mesaj este cât se poate de personal pentru mine.


Această piesă reprezintă ultimul single pe care-l vom prezența până în dată de 14 mai, momentul oficial al lansării albumului. Din ce am înțeles de la casa noastră de discuri Prophecy Productions, va mai exista un eveniment exclusiv pentru piața americană, unde va fi prezentată o piesă live din concertul aniversar pe care l-am susținut în București, în clubul Quantic, piesă ce este inclusă pe dvd-ul din artbookul nostru”, a spus Edmomd Karban, solistul trupei.

Chiar dacă deocamdată din cauza paandemiei turneul de lansare al acestui material discografic este în așteptare, timișorenii au confirmat deja un concert care promovează acest disc, acesta urmând să se desfășoare în cadrul festivalului annual organizat de casa de discuri Prophecy Productions, în Germania.

„Singurul eveniment live confirmat până acum în care vom avea posibilitatea de a promova acest album este cel din 9-11 septembrie de la Prophecy Fest. Evenimentul se va desfășura într-o peșteră din Germania. Încercăm să mai legăm câteva evenimente, însă până când condițiile impuse de pandemie nu se reglementează, nu putem oferi încă date sigure în această privință”, a mai spus liderul formației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.