Un avocat a fost exclus din Baroul Timiș. Ce a refuzat să...

Un avocat a fost exclus din Baroul Timiș. Ce a refuzat să spună decanul Sergiu Stănilă

0
DISTRIBUIȚI

Tot mai mulți clienți sunt nemulțumiți de serviciile avocaților pe care îi angajează.

Avocatul Sergiu Stănilă, decanul Baroului Timiș, a declarat miercuri seară la emisiunea PRESSALERT LIVE că la Barou există un număr semnificativ de plângeri împotriva avocaților.

„Plângerile își urmează cursul firesc, sunt date în soluționare unui membru al Consiliului Baroului, care după efectuarea cercetării disciplinare propune sesizarea comisiei de disciplină.


Avem colegi trimiși în judecată disciplinară, avem hotărâri disciplinare de sancționare a unor colegi de-ai noștri. Cea mai dură măsură este excluderea din profesia de avocat, măsură pe care Consiliul Baroului Timiș a dispus-o în ianuarie 2021, nici nu a mai ajuns în comisia de disciplină pentru că avem acest drept în cazul unui coleg care a fost condamnat definitiv la pedeapsa cu închisoarea pentru infracțiuni intenționate”, a spus decanul Baroului Timiș.

Însă avocatul Sergiu Stănilă nu a dorit să facă public numele avocatului exclus din Baroul Timiș, invocând legea privind protecția datelor personale. Aproximativ 930 de avocați fac parte din Baroul Timiș.

„Au mai fost alte sancțiuni, amenzi, suspendări, avertismente, restanțe la plata cotelor și taxelor procesuale. Există sancțiuni pe care le poate aplica comisia de disciplină ca urmare a unei abateri”, a explicat Stănilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.