Vești bune în muzica timișoreană: 8LightMinutes s-a calificat în finala unui concurs...

Vești bune în muzica timișoreană: 8LightMinutes s-a calificat în finala unui concurs pentru descoperirea de talente

0
DISTRIBUIȚI

Vești bune din tabăra formației timișorene 8LightMinutes: trupa s-a calificat în finala unui concurs de descoperire de tinere talente și a lansat recent melodia „Érezd” (Simte), mixată și înregistrată de către Lukinich Attila, în studioul timișorean DSpro.

„Ne-am înscris în festivalul Peron Music Talent Search Festival din Odorheiu Secuiesc și suntem extrem de fericiți că am fost incluși în cele 11 formații finaliste. Vom susține un mini – concert în data de 8 mai și așteptăm cu nerăbdare acest eveniment”, au transmis membrii trupei timișorene.

Cea de-a noua ediție a manifestării Peron Music Talent Search Festival va avea loc în data de 8 mai, la Odorheiu Secuiesc, unde fiecare trupă finalistă va susține un mini – concert de 15 minute.


Printre premiile oferite de organizatorii evenimentului se numără înregistrări profesionale, cursuri de training muzical sau filmări de videoclip.

Ultimul concert „acasă” al tinerei formații timișorene s-a desfășurat în data de 17 septembrie anul trecut, la cinematograful Arta, recital în cadrul căruia melomanii s-au putut delecta cu compozițiile trupei care s-a format cu șase ani în urmă sub conducerea lui Zsolt Szabo.

Trupa a luat naștere în cadrul școlii de muzică și arte Artsoma sub numele de Funky Hats și și-a schimbat mai apoi numele în 8 Light Minutes. Printre evenimentele remarcabile din istoria trupei s-au numărat apariții pe scenă în deschiderea concertelor Vița de Vie sau CrazyTown (S.U.A.) și un recital în cadrul festivalului Vibe , care a avut loc la Tîrgu Mureș.

„La început am interpretat în mare parte coveruri, dar acum punem accent pe compozițiile propria fiindcă vrem să lansăm un album în acest an. Ne concentrăm pe pop – rock și grunge. Pentru noi este foarte importantă libertatea și faptul că facem ceea ce ne place. Asta încercăm să transmitem publicului prin trupa noastră”, spun membrii formației 8LightMinutes.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.