Viceprimarul Tabără despre reabilitarea Casei Muhle: „Ce s-a întâmplat cu acest imobil...

Viceprimarul Tabără despre reabilitarea Casei Muhle: „Ce s-a întâmplat cu acest imobil nu trebuie să se mai repete niciodată”

0
DISTRIBUIȚI

Chiar dacă există unele întârzieri, lucrările de renovare a Casei Muhle evoluează, acoperișul fiind realizat în proporție de aproximativ 95%.

Viceprimarul liberal Cosmin Tabără a vizitat șantierul alături de angajați ai municipalității de la Patrimoniu și Urbanism și cu directorul Mihai Boncea. Potrivit lui Tabără, se lucrează la reabilitarea fațadei clădirii, dar la interior încă nu se execută lucrări majore.

„Cu toate că se respectă proiectul, îmi exprim regretul că un astfel de imobil, construit între anii 1866-1868, reprezentativ pentru istoria Timișoarei, nu se regăsește în proprietatea orașului, și să fi putut exista aici o casă memorială dedicată familiei Muhle.


Respectând deciziile instanțelor de judecată, nu ne rămâne decât să supraveghem ca imobilul să revină într-un timp cât mai scurt la starea inițială”, a transmis Cosmin Tabără.

Viceprimarul a mai precizat că este un imobil impresionant prin istoria sa, prin identitatea foștilor proprietari.

„Este superb până și alunul secular din grădina casei, unul rar, turcesc. Păcat că lipsește grădina de trandafiri. Suntem datori să readucem la viață tot ceea ce a însemnat tradiția și istoria orașului nostru, să ne protejăm patrimoniul. Ceea ce s-a întâmplat cu acest imobil nu trebuie să se mai repete niciodată”, a mai adăugat Tabără.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.