Victor Neumann ar putea părăsi postul de director al Muzeului de Artă...

Victor Neumann ar putea părăsi postul de director al Muzeului de Artă din Timișoara

5
DISTRIBUIȚI

La cele șase instituții de cultură aflate în subordinea Consiliului Județean Timiș, a început, cu mai bine de o săptămână în urmă, evaluarea anuală a managerilor pentru activitatea avută în anul 2020, până în prezent fiind comunicate rezultatele pentru patru dintre aceștia.

Dacă trei manageri au reușit să obțină note care le permit continuarea managementului, directorul muzeului de artă, Victor Neumann, a obținut doar modesta notă de 6,04, comisia de evaluare recomandând încetarea contractului de management. Rezultatul pare surprinzător dacă este comparat cu cel din anii anteriori, apropiat de nota 9.

Victor Neumann este directorul instituției din anul 2013 dar foști muzeografi, cu o îndelungată și marcantă activitate în cadrul muzeului, i-au contestat modul în care a înțeles să gestioneze problemele acestuia, sesizând managementul defectuos chiar la minister, dar fără vreun rezultat.


Neumann a intrat în conflict cu mai mulți angajați pierzând procese în instanță, a reușit performanța de a-i îndepărta pe puținii muzeografi cu experiență care mai lucrau în muzeu și a compromis relația cu istoricul de artă Maria Albani, curatorul și legatarul testamentar al lui Corneliu Baba, care a retras din muzeul timișorean mai multe lucrări ale artistului. Totodată, asupra lui Victor Neumann planează suspiciunea de a fi fost colaborator al Securității.

După anunțul făcut public astăzi, Victor Neumann are la dispoziție trei zile pentru contestarea acestui rezultat.

Managerul Muzeului Național al Banatului,Claudiu Ilaș, a reușit să obțină nota de 8,95, mai mică decât la evaluările anterioare, managementul lui Dan Radosav la Muzeului Satului Bănățean a fost notat cu 8,24 iar activitatea managerului bibliotecii județene „Sorin Titel”, Tudor Crețu, a fost apreciată cu nota 9,51 – cea mai mare de până acum, recomandarea comisiei de evaluare fiind ca cei trei să-și continue activitatea.

5 COMENTARII

  • Gresit!
   E cel mai bun dintre toti si este singurul dintre cei de mai sus care este dedicat si se implica 100%.
   Ilas este omul dintr-o bucata si probabil asta au apreciat.
   Neumann degeaba este doxa de carte daca ca manager e BÂTĂ.
   Tudor cretu – cel mai infect. Evaluarea lui s-a facut pe … text. Niciunul din cei care l-au evaluat, nu l-au intrebat de exemplu, de unde are estimarea numarului de cititori, din moment ce, in situatia TINREAD nu exista date introduse. Pe povesti poti lua si 11 daca esti PENELEU … Rusine pentru nota primita.
   Si rusinea nu e prapaditului ci a celor care i-au dat-o.

   PACAT ca la CJT, desi multa lume se astepta la o IMBUNATATIRE nu este decat o IMENSA AMAGIRE!

  • Gresit! E cel mai bun dintre toti si este singurul dintre cei de mai sus care este dedicat si se implica 100%. Ilas este omul dintr-o bucata si probabil asta au apreciat. Neumann degeaba este doxa de carte daca ca manager e BÂTĂ. Tudor cretu – cel mai infect. Evaluarea lui s-a facut pe … text. Niciunul din cei care l-au evaluat, nu l-au intrebat de exemplu, de unde are estimarea numarului de cititori, din moment ce, in situatia TINREAD nu exista date introduse. Pe povesti poti lua si 11 daca esti PENELEU … Rusine pentru nota primita. Si rusinea nu e prapaditului ci a celor care i-au dat-o. PACAT ca la CJT, desi multa lume se astepta la o IMBUNATATIRE nu este decat o IMENSA AMAGIRE!

   Citeste mai mult pe: https://www.pressalert.ro/2021/04/victor-neumann-ar-putea-parasi-functia-de-director-al-muzeului-de-arta-din-timisoara/

 1. Gresit! E cel mai bun dintre toti si este singurul dintre cei de mai sus care este dedicat si se implica 100%. Ilas este omul dintr-o bucata si probabil asta au apreciat. Neumann degeaba este doxa de carte daca ca manager e BÂTĂ. Tudor cretu – cel mai infect. Evaluarea lui s-a facut pe … text. Niciunul din cei care l-au evaluat, nu l-au intrebat de exemplu, de unde are estimarea numarului de cititori, din moment ce, in situatia TINREAD nu exista date introduse. Pe povesti poti lua si 11 daca esti PENELEU … Rusine pentru nota primita. Si rusinea nu e prapaditului ci a celor care i-au dat-o. PACAT ca la CJT, desi multa lume se astepta la o IMBUNATATIRE nu este decat o IMENSA AMAGIRE!

  Citeste mai mult pe: https://www.pressalert.ro/2021/04/victor-neumann-ar-putea-parasi-functia-de-director-al-muzeului-de-arta-din-timisoara/

 2. Gresit! E cel mai bun dintre toti si este singurul dintre cei de mai sus care este dedicat si se implica 100%. Ilas este omul dintr-o bucata si probabil asta au apreciat. Neumann degeaba este doxa de carte daca ca manager e BÂTĂ. Tudor cretu – cel mai infect. Evaluarea lui s-a facut pe … text. Niciunul din cei care l-au evaluat, nu l-au intrebat de exemplu, de unde are estimarea numarului de cititori, din moment ce, in situatia TINREAD nu exista date introduse. Pe povesti poti lua si 11 daca esti PENELEU … Rusine pentru nota primita. Si rusinea nu e prapaditului ci a celor care i-au dat-o. PACAT ca la CJT, desi multa lume se astepta la o IMBUNATATIRE nu este decat o IMENSA AMAGIRE!

  Citeste mai mult pe: https://www.pressalert.ro/2021/04/victor-neumann-ar-putea-parasi-functia-de-director-al-muzeului-de-arta-din-timisoara/

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.