Bani de la bugetul de stat pentru amenajarea „insulei” de la nodul...

Bani de la bugetul de stat pentru amenajarea „insulei” de la nodul hidrotehnic Sânmihaiu Român. Ce sumă a fost alocată

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-357113397">

Proiectul prin care Administrația Bazinală de Apă Banat reabilitează barajul stăvilar și ecluza de la Sânmihaiu Român mai are nevoie de bani pentru a termina amenajarea insulei și reabilitarea cantoanelor de exploatare care au destinație administrativă.

În acest sens, pentru finalizarea proiectului a fost alocată recent suma de 5,25 milioane de lei de la bugetul de stat.

În cadrul lucrărilor de amenajare a insulei vor intra atât lucrările de consolidări de mal din pereu zidit din piatră, cât și lucrările de amenajare a spațiului verde și de iluminat a insulei.

Lucrările de reabilitare vor fi terminate până în luna decembrie a acestui an, când este termenul final al proiectului transfrontalier româno-sârb.

Din cauza solicitării partenerilor sârbi, cât și a situației generate de pandemia de Covid-19 care a determinat întârzieri în derularea lucrărilor cuprinse în proiectul transfrontalier „Repararea infrastructurii de navigație pe canalul Bega”, Autoritatea de Management a aprobat prelungirea cu patru luni a perioadei de implementare a proiectului desfășurat de Apele Române Banat la nodul hidrotehnic Sânmihaiu Român.

Astfel, termenul de finalizare a lucrărilor este 2 decembrie 2021.

Punerea în siguranță a nodului hidrotehnic de la Sânmihaiu Român este o componentă importantă și esențială a proiectului transfrontalier cu finanțare IPA-CBC România-Serbia.

Potrivit ABA Banat, valoarea totală a proiectului este de 13.850.684,41 euro (TVA inclus) din care 11.773.084,30 euro  reprezintă 85% finanțarea UE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.