Abandonatul spital municipal din Calea Torontalului se transformă în institut oncologic cu...

Abandonatul spital municipal din Calea Torontalului se transformă în institut oncologic cu bani de la PNRR

0
DISTRIBUIȚI

Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a anunțat, ieri, că s-a făcut un pas important pentru ridicarea Institutului Regional de Oncologie Timișoara. Au fost semnate actele pentru elaborarea studiului de fezabilitate și actualizarea expertizei tehnice.

Consiliul Județean Timiș a inclus acest obiectiv de investiție pe lista proiectelor transmise pentru finanțare prin Planul Național de Relansare și Reziliență, iar ca să aibă șanse reale la banii europeni, Institutul trebuie să fie susținut de o documentație solidă.

„Cred că Timișoara și întreaga regiune au nevoie de un Institut Oncologic la standarde europene pentru ca bolnavii și familiile lor să nu mai fie obligați să facă drumuri în străinătate sau să suporte costuri suplimentare.


De multe ori am fost întrebat ce se întâmplă cu clădirea abandonată de pe Calea Torontalului, cea care trebuia să fie noul spital municipal al orașului Timișoara. Iată că la această întrebare, ne vor răspunde în scurt timp specialiștii în construcții, care vor stabili dacă și cât anume din clădirea existentă poate fi integrată în ce urmează să devină Institutul Regional de Oncologie Timișoara. Județul Timiș este unul dintre județele cu cea mai mare rată a afecțiunilor oncologice din România, astfel că vom face toate eforturile necesare pentru ca Institutul Regional de Oncologie să obțină finanțare europeană prin PNRR”, a precizat liderul CJT, Alin Nica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.