ASU Politehnica a condus în două rânduri Mioveniul, dar nu a fost...

ASU Politehnica a condus în două rânduri Mioveniul, dar nu a fost suficient. Alb-violeţii au ieşit teoretic din lupta pentru baraj

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Sebastian Tătaru

ASU Politehnica a luptat admirabil pentru ultimele şanse de a accede barajul de promovare. Dacă în tur, alb-violeţii au fost depăşiţi clar de CS Mioveni, acasă elevii lui Dan Alexa au arătat o altă faţă. Petre Ivanovici şi Alin Ignea au înscris pentru 1-0 şi 2-1, dar galben-verzii lui Alexandru Pelici au egalat de fiecare dată în încercarea lor de a mai spera la loc direct promovabil. S-a încheiat 2-2, remiza fiind proastă pentru ambele.

Teoretic ASU Poli nu mai are şanse să prindă locul 4. O poate egala pe Dunărea, dacă aceasta cedează în ultima rundă la Craiova iar alb-violeţii înving la Miercurea Ciuc. Totuşi, criteriul în caz de egalitate de puncte la finele play-off-ului, e punctajul cu care s-a intrat în această fază a campionatului iar echipa lui Cristian Pustai avea două puncte peste bănăţeni la încheierea sezonului regular… Totodată, această prevedere nu ar fi trecută şi în ROAF.

Azi, pe un „Dan Păltinişanu” alunecos de la precipitaţii meciul a început… furtunos. În minutul 16 Petre Ivanovici a înscris spectaculos, cu un şut în vinclu din lovitură liberă de la distanţă. Dar şi replica argeşenilor a venit rapid. După o şansă irosită de „ex-ul” Blănaru, a egalat Vereş, cu puţin noroc după un şut deviat din interiorul careului. Fază pornită de la schema iniţiată de Coşereanu tot din fază fixă.

Repriza a doua a avut o desfăşurare asemănătoare. În minutul 56 sârbul Radunovic a reluat plasat cu capul în bara din stânga lui Iustin Popescu, mingea a ajuns apoi la Ignea, care a catapultat-o sub bară pentru 2-1. Dar oaspeţii au mai avut o replică pe tabelă. Cu un sfert de oră înainte de final, când Garutti a punctat cu capul la cornerul lui Massaro. În final Ivanovici a fost aproape de o nouă reuşită din lovitură liberă iar arbitrul Marian Barbu s-a grăbit să fluiere finalul.


ASU Poli mai are astfel un singur meci, la Csikszereda, în weekend-ul viitor.

“Nu mai avem nicio şansă la baraj, îmi pare rău, pentru că am făcut un meci bun. A fost un meci bun, şi din partea noastră şi din partea celor de la Mioveni, pe un teren greu. Din păcate am luat două goluri din două momente fixe. Dar una peste alta mi-am felicitat jucătorii, pentru că astăzi au depus un efort şi cred că au făcut un meci bun. Mioveni e o echipă foarte organizată, nu întâmplător până acum trei etape erau pe locul 2. Sunt dezamăgit că nu ne-am îndeplinit obiectivul, dar sunt bucuros pentru cei de la Rapid, fotbalul românesc avea nevoie de Rapid în prima ligă. Am arătat bine în acest play-off, paradoxal, mult mai bine decât în campionatul regular, am avut multe meciuri foarte bune, execptându-l pe cel de la Mioveni… Am avut o perioadă bună, am jucat de la egal la egal, chiar mai bine decât Dunărea la Călăraşi, am avut Rapidul în mână aici, am jucat bine la Buftea cu Rapid, ştiţi foarte bine istoricul meciului… Nu trebuia să ajungem în situaţii limită, dar în marea majoritate a acestui play-off am arătat că merităm să jucăm în play-off, am arătat că suntem una dintre echipele care poate să bată pe oricine. Micile detalii au făcut diferenţa… Bara lui Manea de la Călăraşi, eliminarea lui Bocşan în minutul 17 şi tot cu Rapid am avut 1-0 în minutul 87. Şi cu un punt am fi fost mai în faţă, dar cred că cele două, Rapid şi Craiova, meritau să promoveze… Noi am fost ăia mai mici, care, faţă de ei, am investit mult mai puţin. Mi-am felicitat jucătorii, pentru că am reuşit o performanţă, din păcate nu ne-am îndeplinit obiectivul şi sunt dezamăgit din punctul ăsta de vedere”, a declarat la final Dan Alexa, antrenorul principal al Politehnicii.

„Dacă aşa s-a terminat, ce să mai vorbim, …am avut şansele noastre. Şi acum la 2-2 au fost oportunităţi din care puteam să scoatem mai mult. E bine că am reuşit să revenim de fiecare dată când am fost conduşi. Cred că a fost un joc cu ritm plăcut şi vremea te-a îndemnat la ritmul ăsta, chiar dacă terenul a fost greu. Ne-a împiedicat să construim, s-a jucat cu mingi la bătaie. Şi Poli a avut astfel momentele ei, când a fost mai puternic, cu jucători mai de gabarit, de altfel aşa am luat şi golul 2. Rapidul a promovat matematic fără să joace. Dar asta este, ne jucăm şansa noastră la baraj şi vom lupta până la ultimul fluier… Îl felicit pe Dan, îi mulţumesc pentru aprecierile la adresa noastră, îi urez mult succes. Sper să reuşească să facă o echipă la Timişoara care să se bată anul viitor, din nou la play-off şi cu mai multe şanse la promovare”, a spus şi Alexandru Pelici, tehnicianul Mioveniului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.