ASU Politehnica mai joacă doar pentru glorie în ultima etapă, la Ciuc....

ASU Politehnica mai joacă doar pentru glorie în ultima etapă, la Ciuc. Dan Alexa: „Cu atât mai mult avem regrete”

0
DISTRIBUIȚI
FOTO: SEBASTIAN TATARU / MEDIAFAXFOTO (ARHIVĂ)

ASU Politehnica nu mai are nici şanse matematice de a ajunge la baraj după ultima etapă a Ligii 2 şi asta din cauza unui criteriu ciudat. Dacă alb-violeţii ar bate duminică la Miercurea Ciuc iar Călăraşiul ar pierde la Craiova, tot elevii lui Cristian Pustai ar fi „calificaţi” graţie punctelor făcute în… sezonul regular. Elevii lui Dan Alexa au trebuit să treacă şi peste această frustrare după remiza cu Mioveni şi vor să încheie într-o notă pozitivă stagiunea 2020-21.

„Am fi avut şanse dacă am fi câştigat ultimul meci cu Mioveniul, mergem însă să lăsăm o ultimă impresie bună. Voi vedea ce prim 11 voi folosi, probabil vor evolua câţiva jucători care au jucat mai puţin şi apoi o să tragem linie şi vedem exact ce a fost bine, ce a fost rău. Vom face un bilanţ şi vom anunţa ce planuri de viitor avem. Cert e că echipa a arătat bine în acest play-off, exceptând meciul de la Mioveni, din păcate nu am reuşit să aducem două-trei puncte în plus, care ne-ar fi dat posibilitatea să ne luptăm acum la Ciuc cu şanse reale pentru baraj. Mergem să respectăm competiţia şi să obţinem maximum din jocul acesta. Întâlnim o echipă care are posibilitatea să joace barajul, depinde şi de rezultatul de la Craiova.


Cu siguranţă va fi o echipă foarte motivată, e una dintre echipele bune ale campionatului, au arătat bine în marea majoritate a timpului. E o echipă formată din jucători tineri iar când au avut meciuri cu miză s-a văzut lucrul acesta, au clacat, dar ca joc, ca exprimare, e una dintre cele mai bune echipe din Liga 2”, a declarat azi Dan Alexa.

Criteriul neobişnuit aplicat în play-off şi anunţat chiar la spartul târgului, adică în timpul sezonului după prima parte a campionatului, a băgat în ceaţă multă lume. Clubul timişorean ştia însă că trebuie să bată Mioveniul pentru a mai avea şanse la baraj. „Şi mie mi s-a părut ciudat acest criteriu, la egalitate de puncte cu Călăraşiul am fi avut meciurile directe noi, dar am fost înştiinţaţi la începutul play-off-ului că primul criteriu va fi acesta, cu poziţia în clasament la momentul intrării în play-off. Dar într-adevăr pare aşa, ilogic, nu avem ce să facem acum. Cu atât mai mult avem regrete că am pierdut nişte puncte pe finalul sezonului regular, pe care nu trebuia să le pierdem. Pentru mine ca antrenor e un regret, pentru că unul dintre reproşurile pe care mi le pot face e că echipa a început să joace bine spre foarte bine, abia în play-off şi asta ţine şi de mine”, a mai spus Alexa.

„A fost dezamăgire, pentru că s-a terminat practic un sezon, dar echipa e acum liniştită din punctul acesta de vedere, sper să mergem motivaţi acolo şi să lăsăm o ultimă impresie foarte bună”, a adăugat „Chirurgul” cu referire la atmosfera din lot. Acesta nu va putea miza nici în Harghita pe portarul Hindrich şi mijlocaşul Cioinac, ambii cu probleme medicale.

Jocul Csikszereda M. Ciuc – ASU Politehnica e programat duminică, de la ora 18.30, pe „Municipalul” din Harghita, în ultima etapă (a X-a) a play-off-ului Ligii 2. Timişorenii sunt pe 6, cu 40 de puncte, unul mai puţin decât gazdele antrenate de Valentin Suciu. Acestea trebuie la rândul lor să „beneficieze” de un eşec al Dunării pentru a prinde poziţia a 4-a, de baraj. Călăraşiul joacă la aceeaşi oră pe terneul campioanei Ligii 2 – FCU Craiova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.