Avertismentul doctorului Virgil Musta: „Dacă nu ne vaccinăm și apare o nouă...

Avertismentul doctorului Virgil Musta: „Dacă nu ne vaccinăm și apare o nouă tulpină, atunci va fi valul patru al pandemiei”

4
DISTRIBUIȚI

 

Proiectul „Oxigen pentru Timișoara”, inițiat de medicul infecționist Virgil Musta, a fost dat ca exemplu de bune practici de către Organizația Mondială a Sănătății.

Pentru a degreva activitatea spitalelor, pacienților cu cazuri medii au fost tratați acasă și li s-au oferit, din donații, pulsoximetre și concentratoare de oxigen, extrem de necesare în monitorizarea și tratamentul pacienților cu covid.

„Dacă nu ar fi fost aceste proiecte Oxigen pentru Timișoara și Pandemic Controller (n.r. – platformă informatică ce vine în sprijinul medicilor de familie pentru a-i ajuta în oferirea unui tratament optim pacienților pozitivi) sunt convins că situația ar fi fost mult mai dificilă în Timișoara. Acest proiect (n.r. – Oxigen pentru Timișoara) este evaluat de Organizația Mondială a Sănătății va proiect de bune practice europene, ceea ce mă bucură. Am avut un coșmar, vedeam imaginile din Italia perioadei de început februarie-martie 2020 cu bolnavi care nu puteau fi internați în spitale și mureau, de la New York, cu bolnavi care mureau pe stradă și am zis că nu putem fi în situația asta. Era un număr mare de oameni care fără oxigen n-ar fi supraviețuit, dar nu cu debit foarte mare și îl puteam da la domiciliu prin aceste concentratoare. Și am conceput un proiect în care medicii de familie să ne ajute și ne-au ajutat.


Practic, am extins spitalul în exteriorul spitalului”, a spus medicul Virgil Musta.

Acesta a mai fost de părere că nu ar trebui să ne relaxăm de tot pentru că pericolul nu a fost depășit definitiv.

„Anul trecut în iunie aveam trei cazuri, trei pacienți și toată lumea era fericită că am scăpat. Și într-o lună eram din nou plini pentru că nu am fost suficienți de precauți și responsabili. Sper ca acum să învățăm și din ce am greșit. Suntem vaccinați în procent de 30 la sută, dar nu e suficient, ca să stăm liniștiți ar trebui să avem un procent de 70% rapid. Dacă ajungem să facem acest lucru vom ajunge să transformăm această boală într-o banală viroză respiratorie cu anumite complicații la anumite persoane, ca și gripa. Și, din când în când, trebuie să fim mai precauți că există risc epidemiologic mai sever sau mai mic. Dacă nu vom reuși să facem acest lucru, apare o nouă tulpină. O nouă tulpină înseamnă un nou virus, ce s-a întâmplat acum și riscăm să o luăm de la capăt. Nu va fi valul patru dacă ne vaccinăm. Dacă nu ne vaccinăm și apare o nouă tulpină, atunci va fi valul patru”, a spus medicul Virgil Musta.

Acesta a spus că foarte mulți oameni au greșit și au luat luni de zile, preventiv, paracetamol, care este toxic hepatic.

„Până vom avea tablete trebuie să ținem sub control boala. Pandemia a adus și lucruri bune, am învățat să ne spălăm pe mâini, unul dintre exemple. Am învățat că sunt momente în care trebuie să mai respectăm aceste reguli pentru că dacă nu s-ar putea ca viața noastră să fie în pericol. Chiar simpla purtarea de mască, ce nu a convenit nimănui, s-ar putea ca din când în când să o mai purtăm”, a mai precizat doctorul.

4 COMENTARII

 1. Cum se face ca, pana sa apara vaccinul, nu s-a auzit nimic despre tulpini noi?
  Cum de nu se mai vorbeste despre asimtomatici?
  Cum se face ca brusc mai trebuie s a 3-a doza?

  • asa e cand ai miliarde de doze de vandit si nu le vrea nimeni. ruie acestor vanzatori de farmaceutice, sa ma suga de pwla.

 2. De ce nici unul din sustinatorii vaccinarii nu combate argumentele celor care nu sustin aceasta vacinare? Si aici nu ma refer la argumentele conspirationistilor cu cipuri si alte aiureli, ci la cele ale oamenilor de stiinta care sunt impotriva acestei vaccinari in perioada de pandemie cu niste vaccinuri care pana in 2023 is totusi inca experimentale? Oamenii trebuie convinsi cunoscand argumentele pro si contra, asta e consimtamant informat domnule doctor, altfel semnatura aia pe post de consimtamant e ca la contractele la banca, semnezi fara sa stii exact ce. Sunt oameni de stiinta ce sustin vaccinarea impotriva covid? Da. Sunt oameni de stiinta care sunt impotriva vaccinarii cu aceste vaccinuri? Da. Si unii si altii au argumente, dar dat fiind ca nici una din tabere nu e detinatorul adevarului, omul de rand trebuie informat de toate opiniile celor avizati, si sa decida in cunostinta de cauza. In loc sa duceti o campanie de informare, voi duceti una de vaccinare pe baza de speriat populatia. Poate aveti dreptate, nu stiu. Fiecare sa-si dea consimtamantul INFORMAT, nu cel manipulat. Eu nu ma pricep la medicina, dar ma pricep cat de cat la gandire critica. Nu pot avea incredere in cineva care imi prezinta doar argumente pro, asa cum nu am incredere nici in cei care imi prezinta doar argumente contra. Medicina fara incredere nu poate exista, iar increderea nu se castiga prezentand doar jumatati de adevar.

 3. Chiar ieri OMS zicea cu surle si trambitze ca supervaccinul combate toate tulpiile,radacinile,frunzele si ce o mai avea virusu` pacii.
  Si vine asta sa ne abureasca iar.
  Unde is mai Musta aia care cadeau din picioare si mureau pe strazi acum un an?Dar izoletele cu care ati bagat tara in groaza unde sunt?
  Sper sa vina si vremea cand vi se vor dovedi minciunile cu care v-ati facut milionari…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.