Bani de la guvern pentru cea mai urgentă problemă a Colterm. Alin...

Bani de la guvern pentru cea mai urgentă problemă a Colterm. Alin Nica, noi „înțepături” la adresa administrației Fritz

1
DISTRIBUIȚI

Colterm SA, societatea care asigură apa caldă și încălzirea pentru timișorenii racordați la sistemul centralizat, trebuie să cumpere în curând „certificate verzi”, necesare conform legislației europene în domeniu, în valoare de aproximativ 12 milioane de euro. Misiune dificilă pentru o companie care se confruntă cu grave probleme de mulți ani, dar o acțiune necesară, pentru că amenda ar fi de peste două ori mai mare.

În cele din urmă, soluția a venit de la „centru”, guvernul urmând să aloce banii de care Colterm are nevoie rapid.


„Guvernul Cîțu va ajuta din nou Primăria Timișoara cu o a treia contribuție financiară consistentă în 7 luni de la preluarea mandatului. Banii vor veni în contextul în care Primăria municipiului trebuie să cumpere certificatele verzi pentru Colterm, adică să se achite de obligațiile care îi revin prin lege din cauza faptului că poluează. Astăzi am semnat și am susținut alocarea banilor de la Guvern, însă trebuie să se înțeleagă la nivelul administrației municipiului că principiul mâinii întinse pentru a primi de București nu poate funcționa la nesfârșit. Sper că banii obținuți de la Guvern vor fi cheltuiți înțelept, pentru bunăstarea timișorenilor și nu pentru a acoperi deficiențe de management sau alte incapacități”, a transmis președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, prin intermediul unui mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Acesta nu a ratat ocazia de a arunca noi săgeți spre Dominic Fritz, partenerul său de alianță. „Legat de Colterm, timișorenii, Guvernul, chiar și eu, am așteptat cu interes soluția Primăriei Timișoara. Mai mult, m-am oferit să devin parte din soluție dar ajutorul și intenția mea au fost trecute cu vederea de către edilii locali. Strategia promisă pentru salvarea Coltermului nu a venit încă, nici măcar la nivel de discurs, ultima știre notabilă din această direcție fiind legată de numirea directorului cu istoric penal. Suma care va fi alocată de Guvern este una foarte mare și reprezintă aproape cuantumul total al banilor primiți de toate celelalte localități din județul Timiș. Desigur că timișorenii și orașul Timișoara merită, merită toți banii primiți și mai mult decât atât, însă în egală măsură, aceștia merită soluții reale și management profesionist”, mai spune mesajul lui Nica.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.