Braconierul care şi-a împuşcat în cap partenerul de vânătoare a spus anchetatorilor...

Braconierul care şi-a împuşcat în cap partenerul de vânătoare a spus anchetatorilor că l-a confundat cu un mistreţ

0
DISTRIBUIȚI

Un bărbat a murit după ce a fost împușcat în cap, acum două zile, în timpul unei partide ilegale de vânătoare. Sebastian Bologa şi victima sa, Marius Laza, un pădurar în vârstă de 46 ani ieşiseră la o partidă ilegală de vânătoare de mistreţi, vineri, într-o pădure dintre localităţile bihorene Remetea şi Meziad.

Tragedia s-a produs la prânz, fiind semnalată prin numărul de urgenţă 112 în jurul orei 13.


Laza a fost transportat cu un elicopter SMURD în stare critică la Spitalul Clinic Judeţean Oradea, cu o plagă craniană frontală, traumatism cranio-cerebral sever, fiind dus imediat în sala de operaţie. După intervenţia chirurgicală, a rămas în continuare în comă, la secţia de Terapie Intensivă, unde s-a stins din viaţă sâmbătă după-amiaza. În vârstă de 46 de ani, bărbatul a fost pădurar la un ocol silvic privat şi era tatăl a trei copii, a transmis adevarul.ro

Conform sursei citate, suspectul ar fi declarat în timpul cercetărilor că şi-a împuşcat tovarăşul accidental, pentru că l-ar fi confundat cu vânatul, mai precis cu un mistreţ. El a fost pus sub acuzare, iniţial, pentru braconaj şi vătămare corporală, a fost reţinut pentru 24 de ore, iar sâmbătă a fost audiat, din nou, şi condus pentru reconstituire în pădurea în care s-a produs accidentul de vânătoare. Tot sâmbătă, după decesul victimei, procurorul care coordonează ancheta a schimbat încadrarea juridică din vătămare corporală din culpă în ucidere din culpă. La finalul audierilor, aseară aproape de miezul nopţii, anchetatorul a decis să-l plaseze pe Bologa sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.