Calmatoarele de trafic, hulite de șoferi, dar cerute de mai mulți locatari....

Calmatoarele de trafic, hulite de șoferi, dar cerute de mai mulți locatari. Ce spune viceprimarul Ruben Lațcău

0
DISTRIBUIȚI

Comisia de Circulație a Primăriei Timișoara trebuie să cumpănească bine când ia decizia de a permite montarea de calmatoare de viteză pe anumite străzi din oraș. Pe unii îi încurcă, iar alții le doresc chiar în fața casei sau a blocului.

La ședința Consiliului Local Timișoara, ce a avut loc zilele trecute, consilierul local Adrian Lulciuc de la PNL a reproșat administrației că locatarii de pe strada Ana Ipătescu numărul 27, scările A și B, așteaptă de trei ani montarea unui astfel de calmator, de când au făcut prima cerere oficială.

În replică, viceprimarul Ruben Lațcău (USR PLUS) a răspuns că solicitarea va fi analizată de către Comisia de Circulație, dar nu poate promite o rezolvare favorabilă.

„Cred că știți și dumneavoastră foarte bine că situația cu calmatoarele este una cumva ca o sabie cu două tăișuri.


Pe de o parte, toată lumea urăște calmatoarele când le întâlnește în trafic. Pe de altă parte, toată lumea dorește calmatoare pe strada lui, în fața casei lui”, a afirmat Lațcău.

Edilul a spus că municipalitatea primește săptămânal câteva cereri pentru montarea de calmatoare de viteză, însă doar unele sunt acceptate.

„Și eu primesc săptămânal cel puțin trei-patru cerințe de calmatoare de viteză pe multe străzi din Timișoara, inclusiv pe bulevarde, unde mașinile circulă cu prea mare viteză. Nu pot să dau curs tuturor acestor solicitări doar pentru că cetățenii le cer. Ele merg în analiză la Comisia de Circulație și în funcție de drum, de regimul drumului, de cât de dese sunt aceste calmatoare, dacă există sau nu există semaforizare pe acel sector de drum, se ia această decizie. Am să transmit către Comisia de Circulație, dar Ana Ipătescu, cred că știm cu toții că este o stradă destul de circulată, care leagă până la urmă niște zone importante din oraș”, a precizat viceprimarul Ruben Lațcău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.