Când se finalizează renovarea fântânii cu pești din Piața Victoriei

Când se finalizează renovarea fântânii cu pești din Piața Victoriei

0
DISTRIBUIȚI

Vor mai trece luni bune până când timișorenii și turiștii care vin la Timișoara vor putea admira Fântâna cu pești din Piața Victoriei.

Obiectivul, aflat pe lista monumentelor istorice, se află în reparații capitale. Potrivit reprezentanților municipalității, va fi reabilitată întreaga structură subterană a fântânii, lucrare complexă efectuată pentru prima dată după construcţia sa în anul 1957.

Reprezentanții Primăriei Timișoara ne-au mai transmis că se fac lucrări de reabilitare a întregii construcții din punct de vedere structural, din cauza degradării avansate a bazinului fântânii, a căminului tehnic și  instalatiilor hidraulice exterioare (conducte, duze, robineți etc.), instalaţiilor electrice, racordurilor la utilităţi, a camerei tehnice unde sunt pompele.

„Fiind monument istoric, se va face restaurarea elementelor ornamentale (curăţare, conservare) cu materiale compatibile celor existente la obiective cu valoare istorică, la recomandarea Comisiei de Monumente, conform avizului dat de aceasta.


Lucrările au ca scop reabilitarea construcției din punct de vedere structural, finisajelor, instalațiilor electrice, hidraulice și a racordurilor, cu păstrarea arhitecturii și dimensiunilor geometrice.  Va fi realizat și un nou concept al jocurilor de apă și lumini”, au mai precizat reprezentanții Direcției de Comunicare a primăriei.

Contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de reabilitare a fost câștigat de SC JDA Consult SRL.

Valoarea contractului este de 541.586,44 lei fără TVA, de la bugetul local. Execuția trebuie finalizată în zece luni. Inițial, lucrările au demarat în iunie 2020, dar au fost sistate. Data de reîncepere a lucrărilor este 5 aprilie 2021, iar data de finalizare este 5 februarie 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.