„Cârtița” din Poliția Timiș a liderului interlop Lucian Boncu, mii de documente...

„Cârtița” din Poliția Timiș a liderului interlop Lucian Boncu, mii de documente din bazele de date ale MAI în telefonul mobil. Cine este interlopul fotografiat cu un pistol în mână

3
DISTRIBUIȚI

Dragan Ilin, polițistul de încredere al liderului interlop Lucian Boncu, avea în telefonul său mobil mii de documente adunate din bazele de date ale Ministerului Afacerilor Interne. Informațiile secrete ale MAI erau mai apoi transmise lui Boncu și celorlalți membri ai grupării sale de crimă organizată.

În urma percheziției efectuate de DIICOT în telefonul mobil al lui Ilin, cel despre care Boncu că este de încredere pentru că a consumat droguri împreună cu el, au fost descoperite 1.604 fotografii cu fișe de evidență cu date de identificare a unor persoane sau mașini, cărți de identitate sau certificate de înmatriculare.

De asemenea, în telefonul ”cârtiței” au fost descoperite 13 fotografii cu informări ale celor de la Serviciul de investigații criminale din cadrul Poliției Timiș către alte structuri cu fotografii ale celor vizați de verificări. Printre aceștia Lucian Boncu și alți membri ai grupării de crimă organizată, aceștia fiind informați de către Ilin că sunt în atenția anchetatorilor.

Dragan Ilin a fotografiat sau filmat orice document din Poliție care ar fi putut oferi infractorilor informații care să-i ajute – grafice cu planurile de supraveghere a drumurilor naționale sau județene, numele polițiștilor implicați în acțiuni, copii ale condicilor de evidență, fișe ale anumitor evenimente.

 

Anchetatorii au găsit la percheziția informatică și trei fotografii cu Ilin în curtea casei lui Lucian Boncu din Giroc  și o altă imagine în care Lucian Mihălțan, membru al grupării spărgătorilor de lux, apare cu un pistol în mână.


Mihălțan a fost filmat în apartamentul lui Boncu, după întâlnirea de la restaurantul Cuina unde s-a pus la punct planul de asasinare al jurnalistului Dragoș Boța, când liderul interlop i-a spus ”o să-l împușcăm”. La întâlnirea de la Cuina a fost prezent și Dragan Ilin căruia, ulterior, Nicolae Gavrilă i-a trimis o fotografie cu o mașină să o verifice când era în zona blocului unde locuia jurnalistul. Și acestă fotografie a fost găsită în telefonul mobil al lui Ilin.

Vă reamintim că agentul Dragan Ilin a fost dat afară din Poliție anul trecut după ce a fost la Lucian Boncu în stare de urgență și este cercetat de DIICOT pentru că i-a divulgat liderului interlop că se fac cercetări în cazul planului de asasinat și pentru falsificare de bani și documente.

3 COMENTARII

  1. daca si SIPI e corupta, cine sa mai verifice lucratorii Mai? putregai cap-coada. Bode, dormi? E liniste acolo la minister? bine, poti tu sa dormi si cu sirena pornita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.