Centru de vaccinare „drive through” și la Timișoara. Unde va fi deschis

Centru de vaccinare „drive through” și la Timișoara. Unde va fi deschis

0
DISTRIBUIȚI

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a aprobat astăzi deschiderea, la Timișoara, a unui centru de vaccinare anti-COVID de tip „drive through”. Timișorenii, dar nu numai, se vor putea vaccina din mașină, timp de trei luni, începând de mâine, în parcarea Shopping City.

„Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, convocat de prefectul Zoltan Nemeth, astăzi, în ședință desfășurată online, a aprobat o hotărâre în baza căreia s-a decis schimbarea temporară a destinației actuale a spațiului parcare N1-P1, Calea Șagului nr. 100, din incinta Shopping City din municipiul Timisoara, în vederea înființării unui centrul de vaccinare de tip «drive through», pentru perioada 7 mai 2021 – 7 august 2021”, a transmis Prefectura Timiș.


Astfel de centre funcționează deja în mai multe orașe din țară, unde acțiunea a fost considerată un succes.

La inaugurarea centrului, programată mâine la ora 10.10, vor participa Ioana Mihăilă, Ministrul Sănătății, Dominic Fritz, Primarul Timișoarei și Zoltan Nemeth, Prefectul Județului Timiș.

Persoanele care doresc să se vaccineze vor veni cu autoturisme cu capacitate maximă de 4+1 persoane. În zona de triaj este nevoie să prezinte un document de identitate. E preferabil ca persoanele să se prezinte cu chestionarul de triaj completat, care se poate descărca de pe site-ul platformei naționale de vaccinare, la adresa: https://vaccinare-covid.gov.ro/chestionar-triaj-vaccinare-adulti/ . Dacă nu se prezintă cu documentul printat și completat, acesta poate fi completat la fața locului, sub supravegherea medicului.

Pe tot parcursul triajului și al procesului de vaccinare, persoanele rămân în mașină. După vaccinare, mașinile vor ocupa un loc în parcare în zona post-vaccinare. În perioada de staționare în zona de post-vaccinare se vor tipări adeverințele de vaccinare care vor fi înmânate direct la mașină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.