Centrul de Proiecte al Primărei Timișoara pune la bătaie, în prima fază,...

Centrul de Proiecte al Primărei Timișoara pune la bătaie, în prima fază, trei milioane de lei pentru proiecte culturale. Ce domenii sunt acoperite

1
DISTRIBUIȚI

Recent înființatul Centru de Proiecte lansează primul apel și acordă finanțare nerambursabilă de la bugetul local pentru programe, proiecte și acțiuni culturale care se vor derula în acest an.

Apelul este deschis tuturor operatorilor culturali interesați și are un buget total de trei milioane lei. Termenul-limită pentru înscrierea online a ofertelor culturale este 24 iunie 2021.

Apelul acoperă următoarele domenii: arte vizuale, artă digitală și noile media (800.000 lei); artele spectacolului (675.000 lei); promovarea culturii scrise (425.000 lei); patrimoniu cultural (425.000 lei) și educație în și prin cultură, intervenție culturală, rezidențe (425.000 lei).

De asemenea, dispune de un fond de contestații în valoare de 250.000 de lei.

Finanțarea se adresează asociațiilor, fundațiilor, persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale sau familiale și societăților comerciale care activează în domeniul cultural și artistic, precum și instituțiilor publice de cultură, cu excepția celor din subordinea Primăriei Timișoara.

Înscrierea ofertelor culturale se desfășoară online, pe website-ul Centrului de Proiecte (beta.primariatm.ro/centrul-de-proiecte), unde se găsesc și toate informațiile și documentele necesare.

„Sectorul cultural independent are mare nevoie de sprijin, mai ales după un an în care întreaga activitate i-a fost blocată și mă bucur că astăzi putem lansa primul apel de proiecte.


Ne dorim să finanțăm cele mai bune proiecte, programe și acțiuni, cei mai buni operatori culturali, să creștem calitatea actului artistic de care vor beneficia timișorenii, să simțim că revenim la viața noastră normală, de dinainte de pandemie și să privim cu optimism în viitor, în 2023, când vom fi Capitala Culturală a Europei”, a declarat Alexandra Rigler, directorul Centrului de Proiecte.

Centrul de Proiecte va mai lansa două apeluri de proiecte în următoarea perioadă. Primul va fi destinat proiectelor strategice și evenimentelor de anvergură, iar al doilea va fi deschis pentru proiecte sportive și de tineret. De asemenea, Centrul de Proiecte va finanța programul cultural prioritar „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023”. În total, cele trei finanțări în pregătire dispun de un buget de opt milioane de lei.

De asemenea, Centrul de Proiecte caută și evaluatori externi independenți, cu competențe profesionale specifice și experiență de minimum trei ani în cel puțin una din cele cinci arii tematice ale Apelului 1/2021 Cultură, precum și o bună cunoaștere a mecanismelor finanțărilor publice în domeniul culturii, din postura de evaluatori și/sau solicitanți.

Anunț lansare apel 1/2021

Invitație experți evaluatori independenți

1 COMENTARIU

  1. de ce nu se face si un centru de centre de proiecte? pisa-m-as pe functionarii publici, sunteti in topul inamicilor publici si meritati sa fiti dusi la spart pietre cu capul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.