Clinica de balneologie din Timișoara, reabilitată cu bani europeni

Clinica de balneologie din Timișoara, reabilitată cu bani europeni

0
DISTRIBUIȚI

Firma ALEX-DIA CONSTRUCT SRL, abonată la lucrările plătite de municipalitate, va renova Clinica Balneo de pe bd. C.D. Loga, aflată în administrarea Spitalului Municipal Timișoara.

În noiembrie 2020, când a fost lansată licitația pentru desemnarea executantului lucrării au fost înregistrate patru oferte. Au fost parcurse etapele de evaluare, iar în urma comunicării rezultatelor a fost înregistrată o contestație în 31 martie 2021, respinsă recent de Consiliul Național de Soluţionare a Contestaţiilor.

Astfel, SC ALEX-DIA CONSTRUCT SRL va semna cu primăria un contract în valoare de aproape 12,9 milioane de lei pentru proiectul „Extinderea, reabilitarea, modernizarea și echiparea ambulatoriului de specialitate al Clinicii de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Timișoara prin demolare parțială și extindere orizontală și verticală”.

Lucrările trebuie finalizate până cel târziu în 31 octombrie 2022.

Clinica, pentru care primăria s-a luptat ani de zile în instanță ca să rămână în patrimoniul orașului, are două corpuri de clădire (A și B). Proiectul de reabilitare vizează Corpul B, cu regim de subsol (parțial) și parter, construit în anii 1960, destinat activităților de ambulatoriu și având o suprafață construită de 1.560 mp.

Potrivit reprezentanților Primăriei Timișoara, se vor demola parțial zonele cu cabinetele de electroterapie și secția de hidroterapie pentru a face loc unei noi structuri care să respecte normele necesare instituțiilor spitalicești.


De asemenea, firma desemnată va face reabilitarea zonelor care cuprind bazinul mare, vestiarele, grupurile sanitare și legătura cu corpul A; extinderea pe verticală, prin supraetajarea cu un nivel, a zonelor cu noi cabinete de consultație, legătura cu corpul A, lift exterior; o extindere nouă, cu două etaje pe locul ambulatoriului, care se face pentru cabinetele medicilor, cabinete de consultație, săli de tratament, vestiare, grupuri sanitare, având la parter sectorul de hidroterapie recreat și la celelalte niveluri noi funcțiuni spitalicești.

Corpul de clădire își va păstra rolul actual de ambulatoriu și se va realiza o intrare principală din exterior, care va permite accesul direct în ambulatoriu al persoanelor cu dizabilități și accesul cu targa. Se vor realiza finisaje moderne, se schimbă instalațiile interioare și rețelele de utilități și vor fi achiziționate dotări medicale și mobilier.

Banii provin de la Uniunea Europeană, fiind alocați în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.