Cod galben de ploi abundente în aproape toată țara. Cât timp este...

Cod galben de ploi abundente în aproape toată țara. Cât timp este valabilă avertizarea

0
DISTRIBUIȚI

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de furtuni, ploi abundente și pe alocuri grindină, alertă valabilă începând de astăzi, de la ora 12.00, până mâine, 1 iunie, la ora 21.00.

„În intervalul menționat, în Dobrogea, în estul și nord-estul Munteniei și în jumătatea de sud a Moldovei va ploua însemnat cantitativ.


În Banat, Crișana, Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, în vestul și nord-vestul Munteniei, precum și în jumătatea de nord a Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și, izolat, grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și, pe arii restrânse, 40…50 l/mp”, a transmis ANM. Perioada de instabilitate atmosferică va continua cel puțin până pe 2 iunie, la ora 10.00.

De asemenea, de astăzi, de la ora 15.00, până mâine la ora 21.00, pentru județul Tulcea și o parte din județul Constanța este în vigoare o avertizare cod portocaliu de ploi abundente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.