Concurs internațional de canto la Timișoara: „Voci de primăvară”, la ediția cu...

Concurs internațional de canto la Timișoara: „Voci de primăvară”, la ediția cu numărul șapte

0
DISTRIBUIȚI

Cea de-a 7-a ediție a concursului international de canto Voci de primăvară are loc în perioada 13 – 15 mai, organizatorii acestui eveniment fiind Liceul de Artă „Ion Vidu” din Timișoara cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Timiș.

„În acest an nefast, în contextul nefericit al pandemiei, când libera circulație și întâlnirile în cadrul evenimentelor artistice sunt nerecomandate fizic, când arta și învățământul artistic a fost afectată atât de mult prin resursele neadegvate în pedagogia cântul vocal, cât și lipsa concurenței benefice prin privarea de concerte și audiții, au dus la o demobilizare și demotivare în studiul zilnic, atât de necesar performanței vocale. Pentru a veni în sprijinul tinerilor artiști lirici, în devenire, ne propunem organizarea celei de-a VII-a ediții a Concursului Internațional de Canto «Voci de primăvară», de această dată ediție online, intenționând cu acestă ediție adaptarea la actul artistic vocal în mediul online dar și acumularea de tehnică vocală, realizare stilistică și de interpretare prin învățarea unui repertoriu nou impus de concurs.


Tinerii participanţi vor avea ocazia de a se exprima liber prin arta lor, cântând la cel mai perfect instrument – vocea umană, având ocazia de a-şi lărgi orizontul cultural, muzical- vocal, uman dar și digital”, au transmis organizatorii acestui eveniment.

Prima secțiune a concursului se adresează tuturor elevilor din învățământul preuniversitar vocațional (școli și licee de muzică), cu vârsta cuprinsă între 14 – 19 ani., iar cea de-a doua tuturor studenților, indiferent de naționalitate, care fac parte din Universități sau Facultăți de Muzică. (studii de licență sau master).

Membrii juriului sunt personalități ale scenei lirice cât și ale pedagogiei artei vocale. La prima secțiune președintele juriului este Lect.univ.dr. Ioana Mia IUGA – prodecan Facultatea de Muzică și Teatru, Universitatea de Vest, Timișoara, iar la cea de-a doua secțiune prof. doc. Daniel Zah, Liceul de Artă „Ion Vidu” Timișoara cda. Universitatea „Aurel Vlaicu”, Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.