Condiții hilare pentru alegerea expertului care va ajuta la recrutarea membrilor din...

Condiții hilare pentru alegerea expertului care va ajuta la recrutarea membrilor din Consiliul de Administrație de la Colterm SA

0
DISTRIBUIȚI

Consilierul local Roxana Iliescu de la Pro România, avocat de profesie, le-a atras atenția colegilor săi, marți după-masă, în plenul Consiliului Local, că selecția expertului independent specializat în recrutarea membrilor Consiliului de Administrație de la Colterm trebuie să fie exigentă.

Roxana Iliescu le-a cerut colegilor săi să se uite pe criteriile care apar în proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului de selecție pentru ocuparea posturilor vacante din cadrul Consiliului de administrație la Compania Locală de Termoficare „COLTERM” S.A. Timișoara – componenta inițială.

Astfel, inițial se cerea ca expertul să fi avut minim un client în ultimii trei ani, iar valoarea totală a contractelor de recrutare în ultimii trei ani să fi fost minim 4.000 de lei plus TVA. De asemenea, expertul independent trebuia să fi avut minim două proiecte de recrutare a membrilor CA sau administratorilor executivi.

„Mă întreb retoric: astea sunt exigențele pe care le avem privitoare la expertul care urmează a fi selectat și a se alătura echipei, comisiei pe care am votat-o la începutul anului”, a precizat consilierul local Roxana Iliescu.

Colega sa, Daniela Mariș de la PNL, a susținut-o: „Ar trebui să fim mult mai selectivi și să fim foarte atenți cum alegem Consiliul de Administrație, cât de pregătiți sunt cei care iau decizii și ar trebui modificate criteriile.


Cum spunea și doamna Iliescu, primul criteriu, să aibă un singur client nu are nicio relevanță că este competent să ia o astfel de decizie”.

Primarul Dominic Fritz a intervenit, spunând că nu are nicio problemă să fie schimbate cerințele.

„Dar nu expertul face recrutarea, ci comisia pe care ați votat-o în urmă cu două, trei luni. El verifică dacă dosarele corespund cu cerințele minimale ș.a.m.d., deci nu este un head-hunter, chiar dacă mi-aș dori unul. Sunt de acord să creștem un pic cerințele”, a afirmat Fritz.

Roxana Iliescu a răspuns că deși nu exclusiv expertul va face selecția, specialiștii numiți în comisia pentru desemnarea membrilor Consiliului de Administrație de la Colterm ar fi foarte fericiți să aibă expertiza unui om mult mai calificat.

CA al Colterm va avea nouă membri.

Președintele de ședință, consilierul Radu Țoancă de la PSD, a precizat că „exigențele sunt minimale pentru că așa s-a obișnuit ca să intre membri în Consiliul de Administrație numiți într-un anumit fel”.

Consilierul de la Pro România a depus un amendament, care a și fost aprobat.

„Propun ca în loc de un singur client să fi avut minim cinci clienți, minim cinci contracte, valoarea totală a contractelor  să fie de minim 12.000 de lei fără TVA. La gradul de expertiză propun să fi avut minim cinci proiecte de recrutare a membrilor CA”, a spus Roxana Iliescu.

Consilierul liberal Simion Moșiu a comentat ironic: „Întrebarea este, și cu cinci clienți, domnul trebuie să fie un caz social. Din ce a trăit în trei ani dacă are cinci clienți?”

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.