Consilier local PNL către Fritz: „Am primit un răspuns de la subordonații...

Consilier local PNL către Fritz: „Am primit un răspuns de la subordonații dumneavoastră de Las Fierbinți”

0
DISTRIBUIȚI

Consilierul local Simion Moșiu de la PNL a cerut, din nou, conducerii primăriei, în ședința Consiliului Local Timișoara, care a avut loc marți după-amiază, reabilitarea Podului Decebal. Acolo, zidurile podului au fost mâzgălite cu grafitti. Însă aceasta nu ar fi singura problemă.

„Am primit un răspuns de la subordonații dumneavoastră de „Las Fierbinți”: când vom avea timp, când vom avea bani. Am rugat ca pe reparații să se facă, trebuie doar dat cu trafaletul.


Dacă nu, putem apela la ONG-uri sau la elevi sau la grădiniță. De jur împrejur sunt boscheți. Acest pod încă figurează în tratate de specialitate tehnice având cea mai mare deschidere, la vremea respectivă, din Europa. Figurează în premierele timișorene. Chiar așa, o lipsă de total respect pentru o chestiune banală?”, a afirmat alesul local.

În replică, viceprimarul Ruben Lațcău de la USR PLUS i-a răspuns că această reparație se va face.

„Vom face această reparație prin aplicarea de vopsea, dar vom avea nevoie ca intervenția să fie aprobată de Direcția Județeană de Cultură, nu putem să facem această intervenție fără un aviz de urgență din partea lor”, a spus Lațcău.

Primarul Dominic Fritz a precizat că a vorbit cu reprezentanții Direcției de Cultură pentru că, podul fiind monument istoric, este nevoie de avizul instituției. „Am vorbit cu SDM, deci se face”, a precizat Fritz.

Podul Decebal a fost construit între anii 1909 – 1910 de către ing. Gyözö Mihailich și arh. Albert Körössy. Executat din beton armat, podul se remarcă prin formele sale unduite, tipice stilului anilor 1900, curentul szeceszió. Soluţia adoptată pentru arcul din beton armat al podului a reprezentat o premieră tehnică la vremea respectivă.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.