Curățenia de primăvară: un „rău” necesar

Curățenia de primăvară: un „rău” necesar

0
DISTRIBUIȚI

Schimbarea de sezon este mereu un moment bun pentru a face o temeinică curățenie la domiciliu, dar primavara este, probabil, cel mai bun anotimp pentru asta, chiar dacă ni se pare o corvoadă.

Pentru a vă simplifica munca, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să vă planificați, să vedeți cum vă veți organiza, ce veți curăța mai întâi, zone pe care nu le curățați zilnic, cum ar fi zonele înalte și cum să faceți acest lucru. Cel mai bine este să curățați de sus în jos, astfel nu veți păta ceea ce ați curățat deja. În timp ce vă organizați, aerisiți casa, astfel încât aerul să fie reînnoit în toate camerele.

Aspirator – oferte

Pregătiți-vă produsele de curățenie, cârpele, aspiratoarele. În timp ce aerisiți, pregătiți trusa de curățenie. Dacă utilizați produse naturale precum oțet, bicarbonat, sare și lămâie este și mai bine. Dacă utilizați produse chimice, nu le amestecați între ele și citiți întotdeauna instrucțiunile.

Profitați de ocazie pentru a scăpa de tot ceea ce nu mai folosiți și donați lucrurile care vă priosesc sau, dacă sunt în stare proastă, duceți-le la centre de colectare.

Plafoane și pereți

Nu uitați să curățați tavanele, folosiți accesoriul de tapițerie al aspiratorului sau o perie cu mâner lung acoperită cu o cârpă curată, înnodând capetele.

Aspirator – oferte

Pentru pereți folosiți săpun neutru cu apă. Începeți de jos și mergeți în sus – dacă cad picături, va fi mai ușor să le scoateți de pe o suprafață deja curată.

Îmbrăcați-vă camera de zi de primăvară

Schimbați textilele de iarnă pentru bumbac sau lenjerii mai proaspete și mai colorate.

Curățați covoarele. Pentru a face acest lucru, presărați-le cu bicarbonat de sodiu și lăsați-le să acționeze timp de 15 minute. Apoi, aspirați-le. Vor fi curate și veți evita paraziții și mirosurile neplăcute. Păstrați-le înfășurate, rulate, până la finalizarea curățeniei, pentru a nu le păta sau murdări din nou.

Curățați temeinic canapeaua și schimbați perdelele

Aspirați canapelele folosind accesoriul special de tapițerie, insistând pe cotiere și pe spate.

Scoateți pernele șezutului și ale spătarului pentru a aspira cadrul.


Și dacă descoperiți o pată uscată, îndepărtați-o cu amoniac sau spumă uscată.

Puneți niște perdele mai ușoare, din bumbac sau dantelă. Dacă cele pe care le aveți sunt murdare, spălați-le într-un program scurt la mașina de spălat și agățați-le ude la uscat.

Lămpi, becuri și comutatoare

Curățați praful de pe becuri cu un „plumer” sau, dacă au pete, ștergeți-le cu atenție cu o cârpă umedă. Pentru a curăța candelabrele cu cristale agățate, îmbrăcați mănuși de bumbac, udați-vă degetele într-un mix de apă cu amoniac și ștergeți-le astfel cu atenție.

Prizele și întrerupătoarele se pot curăța cu o cârpă umedă stoarsă bine. Pentru a curăța interiorul, scoateți rama cu o șurubelniță și curățați-o bine. Întotdeauna cu siguranțele scoase pentru a evita să vă curentați.

Pentru a curăța ușile puteți folosi săpun cu Ph neutru, mai întâi frecați cadrele cu o periuță de dinți și clătiți cu o cârpă și apă.

Pregătiți-vă patul pentru vară

Curățați tăblia de lemn sau metal de praf cu un aspiator și ștergeți cu o cârpă. Dacă sunt tapițate, rulați aspiratorul și pentru a îndepărta petele puteți folosi puțin amoniac dizolvat în apă.

Întoarceți salteaua și aspirați bine toate colțurile. Spălați pernele în mașina de spălat la rece dacă sunt din puf și în apă caldă dacă sunt sintetice, dar fără să alegeți un program cu multe rotații. Așezați-le la soare, la aer, astfel le veți împiedica să se pleoștească.

Strângeți plapuma și rulați-o, iar apoi introduceți-o într-o pungă. Dacă e nevoi, spălați-o înainte de a o depozita până iarna viitoar.e. Dacă au pete, îndepărtați-le manual, nu la mașină.

Plantelor le place noul

Plantele, pe lângă funcția decorativă, oferă umiditate mediului înconjurător, iar unele soiuri chiar purifică aerul. Profitați de această curățenie generală pentru a îndepărta praful de pe frunzele lor cu o cârpă moale înmuiată în lapte.

Oferiți-i băii un aspect nou și ordonați-vă dulapul

Reînnoiți baia, puneți prosoape noi în culori vii, un buchet de flori, lumânări, geluri și parfumuri proaspete. Verificați aerul condiționat și schimbați filtrele.

Aspiratoare – oferte

Profitați de ocazie pentru a curăța și ordona dulapurile. Dacă acestea sunt din lemn, puteți folosi o cârpă și un săpun ușor. Așezați câteva plicuri de lavandă pentru arome plăcute la interior și pentru a speria țânțarii.

Dulapurile din bucătărie

Este un moment bun pentru a face ordine și a curăța bine și bucătăria.Pentru fronturi, mașină de spălat vase sau amoniac diluat în apă; clătiți și uscați. Curățați interiorul cu un burete cu detergent după îndepărtarea ustensilelor de bucătărie și a bateriei.