Detalii despre viitorul drum care va face legătura între Aeroportul Timișoara și...

Detalii despre viitorul drum care va face legătura între Aeroportul Timișoara și Autostrada Vestului. Va funcționa ca o centură ocolitoare pentru două comune

0
DISTRIBUIȚI

Se conturează un nou drum în apropiere de Timișoara. Consiliul Județean Timiș lucrează la documentația unei șosele noi, de patru benzi, între Aeroport și nodul rutier cu A1 de la Remetea Mare.

Drumul va avea o lungime de aproximativ opt kilometri, cu două benzi pe sens. Acesta se va construi la sud de Aeroport, cu origine în intersecția dintre DJ609D și Centura Timișoarei, peste calea ferată secundară ce deservește aerogara, intersectând drumul comunal DC62 (Remetea Mare – Ianova) și având ca punct terminus nodul de descărcare A1. Noua șosea va reduce timpul petrecut în trafic, va spori siguranța rutieră și va reduce poluarea din Ghiroda și Remetea Mare, acționând ca o centură de ocolire pentru cele două localități.

Reprezentanți ai CJT au fost ieri pe teren, unde au analizat posibile variante de lucru. În prezent, pe traseul șoselei se află un drum de exploatare. Se dorește ca șoseaua să fie una de viteză, cu grad sporit de siguranță, cu un număr limitat de accesuri dinspre parcelele învecinate. Drumurile colectoare vor fi realizate de către localitățile traversate de șosea.

Cele mai bune variante de traseu vor fi date de studiul de fezabilitate, ideal fiind, în urma discuțiilor desfășurate la amplasament, a se încerca integrarea șoselei în nodul de la Remetea ce va rezulta din conectarea viitoarei autostrăzi A9, Timișoara – Belgrad, la A1.

În acest moment, serviciile de realizare a studiului de fezabilitate, a proiectului tehnic și de obținere a terenului necesar prin exproprieri se află în procedură de finalizare a atribuirii contractului.

Valoarea totală a acestuia este estimată la aproape 2,4 milioane lei, sumă ce se dorește a fi accesată prin Programul Operațional Asistență Tehnică 2014 – 2020.


Inclusiv execuția efectivă a lucrării este preconizată a se realiza prin finanțare europeană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.