Directoarea Teatrului Național din Timișoara, numită de Ministerul Culturii în consiliul director...

Directoarea Teatrului Național din Timișoara, numită de Ministerul Culturii în consiliul director al Asociației Timișoara 2023

0
DISTRIBUIȚI

Ada Hausvater, managerul Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara, a fost numită din partea Ministerului Culturii în consiliul director al Asociației Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023.

„Ministerul Culturii a numit reprezentantul în Consiliul Director al Asociației Timișoara 2021-Capitală Europeană a Culturii din partea ministerului în persoana doamnei Maria-Adriana Hausvater, managerul Teatrului Național Timișoara. Aceasta va reprezenta Ministerul Culturii în ședințele Consiliului Director urmând a-și exercita votul în urma unui mandat expres din partea autorității naționale.


Îi urăm bun-venit și felicitări pentru nominalizare!”, a transmis Asociația Timișoara 2023.

Numirea a fost una indispensabilă pentru deblocarea activității asociației, conform primarului Dominic Fritz. „Situația în Asociația Capitală Culturală este blocată pentru că din opt membri în consiliul director, așa cum este prevăzut statutar, momentan, există doar patru, deci nu există un cvorum statutar pentru a lua decizii, ne trebuie un al cincilea membru al consiliului director și singura variantă este prin numirea Ministerului Culturii, pentru că ceilalți trei membri ai board-ului sunt aleși de Adunarea Generală, care poate fi convocată doar de un board cu cvorum”, spunea Dominic Fritz acum aproape săptămâni.

Ulterior, edilul-șef, împreună cu președintele CJT, Alin Nica, au avut o întâlnire la București cu ministrul Culturii, care a semnat normele de aplicare a OUG 42/2019 privind alocarea finanțărilor pentru Capitala Europeană a Culturii și a promis că va numi un reprezentant al ministerului în consiliul director al asociației Timișoara 2023, lucru care s-a întâmplat astăzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.