Directorul general de la Colterm a aprobat ca nepotului să-i crească leafa...

Directorul general de la Colterm a aprobat ca nepotului să-i crească leafa cu șapte niveluri salariale. Cu ce explicație a venit Nenu

0
DISTRIBUIȚI

Chiar dacă societatea de termoficare a Timișoarei este într-o situație critică, nu lipsesc creșterile salariale. Directorul Petre Nenu a aprobat, la începutul lunii aprilie, un document în care se propunea creșteri salariale pentru șapte angajați ai atelierului întreținere de la CET Sud. Motivele invocate – ”disponibilitatea deosebită la efort suplimentar, calitatea muncii depuse, promptitudinea la intervențiile care au fost necesare pentru eliminarea defecțiunilor apărute la agregatele energetice de la CET Sud”.


Pentru cei șapte s-a propus majorări diferit, începând de la două niveluri salariale până la șapte. Cea mai mare creștere a fost pentru o singură persoană – Mădălin Stănoiu, nimeni altul decât nepotul directorului general, Petre Nenu.

Nenu a recunoscut că ”este nepotul meu foarte îndepărtat. Puteți suna la atelier să întrebați dacă merită sau nu. Nu eu am propus mărirea. S-a angajat cu salariu foarte mic, au trecut trei luni, nu i s-a mărit…”. Directorul general s-a apărat susținând că ”acele măriri le-am trecut prin CA (consiliu de administrație, n.a.) pentru că nu vreau să decid eu aicea și au spus că nu se mărește deocamdată salariul la nimeni. CA a spus că amânăm acest act”.

Petre Nenu a recunoscut că discuția cu cei din consiliul de administrație a fost în luna mai, la mai bine de o lună de la semnarea documentului prin care se propunea mărirea și care a intrat în vigoare odată cu aprobarea de către directorul general. ”Eu am aprobat, de principiu, (mărări de salariu, n.a.) pentru toi care au venit – și de la distribuție, și de la serviciul suport și de la…  El e un inginer, mai e un inginer și mai e o doamnă care a fost tehnician, angajată și ea inginer și face treaba de inginer. Sunt trei ingineri și restul muncitori, dar nu le pun în aplicare cât în CA s-a spus nu”, a declarat directorul general de la Colterm SA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.