Directorul DSP Timiș avertizează: „Valul patru va veni în toamnă și ține...

Directorul DSP Timiș avertizează: „Valul patru va veni în toamnă și ține de numărul de persoane vaccinate amplitudinea lui”

4
DISTRIBUIȚI

Directorul DSP Timiș, Flavius Cioca, a precizat că din populația totală a județului, de aproximativ 774.000 de persoane, de la debutul campaniei de vaccinare și până în prezent, au fost inoculate cu ambele doze 154.607 de persoane, iar alți peste 31.000 de timișeni au primit prima doză, fiind așteptați la rapel. În total, în Timiș au fost administrate, până ieri, 340.356 de doze de ser anti-COVID.

„E evident că imunitatea conferită de vaccin este de mai bună calitate și are o durată mai lungă decât imunitatea conferită de trecerea prin boală. Este extrem de important a se înțelege că și cine a făcut covid acum câteva luni nu are de fapt protecție împotriva bolii decât într-o anumită măsură și merită să se vaccineze. La nivelul județului Timiș sunt operaționale 29 de centre de vaccinare cu 89 de fluxuri”, a declarat, joi, Flavius Cioca, la ședința Colegiului Prefectural.

Directorul DSP Timiș a mai precizat că a avut o discuție cu Mihai Iacob, președintele Asociației Medicilor de Familie Timiș, pentru a accelera vaccinarea în mediul rural. Deocamdată, 116 medici de familie din județ administrează vaccinuri.

„Chiar dacă boala este ușoară sau moderată se constată efecte pe termen lung.


Undeva în jur de zece până la 20% din cazuri rămân cu sechele pe termen mediu și lung, de la trei la șase luni, în principal pulmonare și cardiace. Inclusiv la sportivii de performanță care reiau activitatea repede se constată sechele cardiace, ceea ce trebuie să ne pună pe toți pe gânduri pentru că tragem de aici două concluzii: că nu este o simplă gripă dacă lasă genul acesta de sechele și chiar și formele ușoare, atunci când treci prin boală, pot să te impacteze din punct de vedere medical pe termen scurt, mediu sau chiar lung. Inclusiv tinerii pot să prezinte consecințe pe termen lung, pentru că virusul poate provoca accidente vasculare cerebrale, convulsii și tulburări ale unor nervi periferici care pot determina paralizie temporară”, a declarat Flavius Cioca.

Directorul DSP Timiș a făcut o pledoarie pentru Campania de vaccinare deoarece susține că vaccinul este sigur. Potrivit acestuia, 20% din persoane sunt vaccinate în județul Timiș și cu doza de rapel aproximativ 20% din populație, iar și cu doza întâi, aproximativ 25%.

„Nu putem vorbi despre imunitate colectivă, acea imunitate de turmă, atât timp cât nu trecem de undeva de 50% populație vaccinată, ideal este peste 60-70%. Deci mai avem mult până acolo. Din păcate, campania scade ca intensitate la nivel național, nu doar în județul Timiș, noi avem o poziție bună din perspectiva asta. Indiferent ce credem unii dintre noi, valul patru să știți că va veni. Va veni undeva în toamna acestui an, că-i octombrie, că-i noiembrie, și ține de numărul de persoane vaccinate amplitudinea lui. Cu cât mai mulți vaccinați, cu atât o amplitudine mai mică a acelui val patru”, a mai precizat medicul Flavius Cioca.

4 COMENTARII

  1. Dat fiind ca nu mai pot de grija voastra fix cum nu mai puteti voi de a mea, va las voua vaccinul care mi ar reveni. Va rog sa faceti 3doze daca alegeti pfizer,si macar 2 altfel. Asta ce campanie se vrea a fi, de speriat, de manipulat? consimtamantul meu informat o sa l obtineti dupa ce o sa ma informati. Se pare ca niciodata, atata timp cat imi prezentati aceste vaccinuri inca experimentale ca pe ceva sigur, cand nici un vaccin nu e 100% sigur. Cine imi da in scris ca isi asuma daca ceva? Nimeni? De ce, daca e asa sigur?

  2. „E evident că imunitatea conferită de vaccin este de mai bună calitate și are o durată mai lungă decât imunitatea conferită de trecerea prin boală.”
    Zii sa ti se rupa tie cureaua de distributie in mer ca e evident. Du te bre la un concurs de umor cu replica asta.

  3. De când politiceni Romani Or ajuns doctori decide cine moare cine nu moare Nu va vacinați pt ca nu știți ce urmează mulți sau îmbolnăvit și au murit de gunoiu lor

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.