Doar 10 proiecte depuse pentru bugetul participativ al CJ Timiș. Cât timp...

Doar 10 proiecte depuse pentru bugetul participativ al CJ Timiș. Cât timp mai au la dispoziție cetățenii

0
DISTRIBUIȚI

Până acum, doar 10 proiecte au fost depuse pe domenii precum protecția și refacerea mediului, IT, sport, poduri și drumuri publice sau educație. Valoarea estimată a acestora se situează între 24.000 și 500.000 lei.

Perioada de depunere a proiectelor în cadrul bugetului participativ, inițiativă în premieră pentru județul Timiș, se apropie de final.


Cei interesați mai au timp până în 25 mai să-și înscrie ideile, toate informațiile necesare fiind disponibile pe platforma web creată special, www.bugetareparticipativa.cjtimis.ro.

Propunerile timișenilor cu impact pozitiv pentru comunitate, validate prin votul timișenilor, vor fi finanțate și implementate de consiliul județean. Pentru asta, instituția a pus la bătaie un buget participativ de 1.000.000 lei.

Inițiativele trebuie să se încadreze într-unul din următoarele domenii: educația; serviciile sociale pentru protecția copilului, a persoanelor cu handicap, a persoanelor vârstnice, a familiei și a altor persoane sau grupuri aflate în nevoie socială; sănătatea; cultura; sportul; protecția și refacerea mediului; conservarea, restaurarea și punerea în valoare a monumentelor istorice și de arhitectură, a parcurilor, grădinilor publice și rezervațiilor naturale; podurile și drumurile publice; turismul; infrastructura de stimulare a economiei și afacerilor; infrastructura IT și de telecomunicații.

Fiecare persoană fizică sau juridică poate formula o singură propunere.

Proiectele câștigătoare vor fi selectate în ordinea numărului de voturi, indiferent de domeniul din care fac parte, până la epuizarea sumei prevăzute. Proiectele selectate în urma procedurii de consultare publică vor fi incluse în bugetul de venituri și cheltuieli al Consiliului Județean Timiș și implementate de aparatul de specialitate al instituției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.