După opt ani de administrație liberală, consilierul Moșiu „pasează” problema Colterm colegilor...

După opt ani de administrație liberală, consilierul Moșiu „pasează” problema Colterm colegilor din USR PLUS: „Și-au asumat și ne-au spus că se pricep în a gestiona criza”

0
DISTRIBUIȚI

Situația Colterm este o problemă spinoasă și pentru noua administrație a Timișoarei, iar noul director interimar al companiei care asigură încălzirea și apa caldă pentru zeci de mii de timișoreni ar fi trebuit să fie prezent în această seară în studioul on.set.hdv, la emisiunea PRESSALERT LIVE. Participarea pe care o confirmase încă de săptămâna trecută a fost însă anulată astăzi, Petre Nenu anunțând că trebuie să plece la București și are avion la ora 16. După ora 17, însă, acesta se afla în sediul USR PLUS din Timișoara.

„Pot să înțeleg că echipele de comunicare ale administrației Fritz nu știu ce răspunsuri să dea pentru greșelile făcute. Cei din USR adoptă mai noi tactica capului băgat în nisim, crezând că vom uita de subiecte. Nu vom uita, și vom continua să punem întrebări așa cum am făcut-o și în timpul administrației Robu. Nici mai încet, și nici mai tare, ci la fel de hotărâți în a afla răspunsuri. Pentru că timișorenii au dreptul să primească nu doar mesaje de propagandă, ci și răspunsuri concrete, mai ales atunci când este vorba de banii lor”, a spus moderatorul Dragoș Boța.

Consilierul local Simion Moșiu (PNL) consideră că atitudinea directorului interimar este una „prudentă”, dar nu a dorit să vorbească prea mult despre omul promovat în funcție de partenerii de alianță.


„Domnul Nenu cred că are o atitudine prudentă, care protejează, ca să zic așa, partidul și pe cei care l-au promovat în această funcție importantă. Dar eu cred că ar fi bine să vorbim de azi încolo de ce se va întâmpla, și nu despre ce a fost, pentru că nu mi se pare firesc să vorbesc despre un om cu care nu prea am legătură, nu l-am promovat noi, a fost promovat de USR PLUS. Dacă nu-i cunoaștem, cum să ni-i asumăm? Consiliul local are 50% în Colterm, dar nu este majoritar. Iar domnul director Nenu are o atitudine, zic eu, discretă. Nu este un moment comod, ca să nu zic altfel, pentru situația creată la USR, iar dânșii, de la începutul noi administrații, și-au asumat și ne-au spus că se pricep în a gestiona criza din Colterm”, a spus Moșiu în emisiunea PRESSALERT LIVE.

Acesta a ținut să sublinieze că președintele CJ Timiș, colegul său de partid, și-a adus contribuția în rezolvarea uneia dintre problemele urgente ale Colterm, „certificatele verzi” necesare conform legislației europene. „Certificatele de CO2 au fost cumpărate de primărie pentru CET Centru. Bugetul nu a permis să fie cumpărate și pentru CET Sud. Bula de oxigen și salvarea sperăm noi că va veni de la guvern. Ține de Agenția Națională de Mediu cum va fi aplicată amenda, am înțeles că există un precedent și poate fi eșalonată. Am tras un semnal de alarmă în urmă cu luni de zile în privința acestor certificate. Nu vă pot da un răspuns pentru că nu știu care este politica, în acest domeniu, a colegilor de alianță. Haideți să le dăm un timp de acomodare și de conștientizare că nu sunt singuri în administrația orașului. Cred că noi până acum am dovedit că suntem parteneri. Ați văzut, domnul Nica a fost la București special pentru speța Colterm, a obținut promisiunea finanțării pentru restul de certificate. Noi am demonstrat colegialitatea și buna intenție ca parteneri”, este de părere consilierul liberal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.