Evelyne Krall, timișoreanca premiată în cadrul celui mai mare concurs de design...

Evelyne Krall, timișoreanca premiată în cadrul celui mai mare concurs de design grafic din lume: „Mereu desenam și coloram și, în cele din urmă, pasiunea a devenit munca mea de zi cu zi“

0
DISTRIBUIȚI

Zilele trecute, timișoreanca Evelyne Krall a câștigat premiul de argint la unul din cele mai cunoscute concursuri de design graphic din lume, Graphis, cu posterul „Europa Wonderland”, realizat pentru Asociația Culturală Contrasens.

„Colega noastră Evelyne Krall a luat Premiul SILVER la cel mai mare concurs de Design Grafic din lume – Graphis 2020 (un fel de Oscar pentru graficieni și designeri). Premiile decernate sunt Platinium, Gold, Silver, Bronze și Mentions, iar lucrările înscrise în concurs vin din toată lumea, de la artiști, designeri sau agenții. Eve a concurat cu Posterul «Europa Wonderland» – proiectul nostru de artă vizuală din toamna pandemică 2020”, a anunțat Asociația Culturală Contrasens.

În cele ce urmează am realizat un interviu cu artista care cu câțiva ani în urmă a fost fotograful formației Implant Pentru Refuz, în care am aflat la ce proiecte lucrează și ce reprezintă prestigiosul premiu internațional câștigat recent.

– De când ai pasiunea pentru arta „măzgălitului” …și care au fost primii tăi pași în această direcție?

– Încă de mică colorez, desenez și pictez. Prima memorie o am colorând cu mama mea într-o carte de colorat, ea spunându-mi „colorăm frumos, nu mâzgălim și nu ieșim din contur”. Am urmat cursuri de desen/pictură (pe lângă cele de engleză și dansuri moderne) la Palatul Copiilor. Mereu desenam și coloram și, în cele din urmă, pasiunea a devenit munca mea de zi cu zi.

– Ai colaborat cu mai mulți artiști, printre care și cei de la Implant Pentru Refuz.Cum s-a născut această colaborare?

– Pe băieții de la Implant pentru Refuz i-am cunoscut prin 2009.


Am fost o perioadă fotograful lor la concerte și turnee, până când i-am predat ștafeta lui Cristian Văduva. În anul 2012 l-am cunoscut pe Andrei Puică, un ilustrator deosebit de talentat, pasionat de benzi desenate și romane grafice. Băieții de la IPR se gândeau la realizarea unui videoclip pentru piesa „Păsări Aprinse”. Vita i-a propus lui Andrei să facă o bandă desenată bazată pe versurile piesei (care ar putea fi și baza unui videoclip animat). Am participat la inking și colorarea unei părți din ea. Publicarea sa a avut loc în Franța în 2020 de către editura Les Aventuriers de l’Etrange.

– Când și de ce s-a născut Kape Illustration?

– Kape Illustration s-a născut în 2013. Pe Andrei l-am cunoscut în 2012 și am colaborat prima oară cu el la realizarea primului număr din banda desenată „Terapie de basm”. În urma acelei colaborări, ne-am dat seama că lucrăm foarte bine împreună și am decis să înființăm în anul 2013 „Kape Illustration”. Din păcate, în 2019 am luat-o fiecare pe drumuri diferite.

Posterul câștigător la Graphis

– Recent ai câștigat premiul de argint la cel mai cunoscut concurs de design grafic din lume – Graphis 2020. Pentru posterul „Europa Wonderland”, realizat pentru Asociația Culturală Contrasens. Ce reprezintă acest premiu pentru tine?

– În primul și primul rând, este o dorință împlinită. În al doilea rând, este dovada clară a faptului că dacă muncești mult, te dedici pasiunii tale cu adevărat, studiezi și citești, la final munca depusă va avea rezultate pozitive și extraordinare. M-a determinat să am mai multă încredere în munca mea și m-a motivat să fac în continuare ceea ce fac.

– Care sunt proicectele tale actuale și ce planuri de viitor ai?

– În momentul de față lucrez la mai multe proiecte, pentru câțiva clienți străini (majoritatea legate de icon design). Nu îmi place să fac planuri pe un viitor foarte îndepărtat, dar voi continua să activez în domeniu, să mă dezvolt mai mult, să continui să descopăr și să învăț lucruri noi. De asemenea, sper să îmi permită timpul să scot din sertar în acest an un proiect foarte drag mie și să ies public cu el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.