Exceed Possibilities, conferință de artă și tehnologie la Timișoara. Cum poți participa

Exceed Possibilities, conferință de artă și tehnologie la Timișoara. Cum poți participa

0
DISTRIBUIȚI

Exceed Possibilities, conferință de artă și tehnologie, va avea loc în 20 mai, la Timișoara, de la ora 16.30.

Este un eveniment dedicat celor înzestrați cu o curiozitate naturală pentru viitor. Timp de o zi, participanții vor avea acces la patru conferințe și cinci workshop-uri, susținute de oameni de știință și de artiști contemporani din Timișoara, Germania, Austria și Statele Unite.

HELLA România conectează generația de mâine cu cei ce au depășit limitele convenționale în domeniile lor, dar și pe cele proprii. Conferința va fi transmisă live.

Invitații abordează inovația, în tehnologie și expresie artistică, și impactul acesteia asupra mediului în care trăim. Aveți ocazia să-i întâlniți pe exploratorii zilelor noastre. Organizatorii sunt onorați de prezența unor personalități precum tânăra inventatoare Ann Makosinski, cea care și-a dezvăluit calitățile la 15 ani, când a prezentat lumii invenția sa: lanterna termoelectrică.

Participarea la conferințe este pe bază de înscriere, o puteți face aici: https://bit.ly/3o7zJjO. Tot la acest link aveți acces la agenda evenimentului, descrierile speakerilor și ale atelierelor, la care se pot înscrie studenții și elevii.

Exceed Possibilities este organizat de Centrul pentru Artă, Tehnologie și Experiment MultipleXity, Faber, proiect pentru comunitatea creativă din Timișoara, susținut prin programul Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023, iar HELLA România este sponsor unic.

HELLA for Education este un program de responsabilitate socială al HELLA România, prin care compania susține evenimente, proiecte și instituții de învățământ din comunitățile în care își desfășoară activitatea.

„Întâlnirea va fi online pentru că suntem într-o perioadă incertă privind măsurile de protecție împotriva covid, așa că în momentul în care am luat hotărârea să organizăm această conferință de artă și tehnologie pentru data de 20 mai am vrut să nu ne asumăm riscuri și să alegem un format al evenimentului în care toată lumea să fie bine și să fie accesibil pentru public din cât mai multe orașe, publicul pe care îl țintim fiind tânăr: elevi, studenți, tineri profesioniști.


De ce artă și tehnologie? Pentru că vedem la nivel global cum în tot mai multe proiecte de inovație, arta în combinație cu tehnologia vine să ofere mai mult decât o experiență funcțională a rezultatului creației tehnologiei. Deja vedem inovatori care sunt foarte atenți la modul cum oamenii interacționează cu tehnologia, la ceea ce simt, partea emoțională, partea frumosului. Ca să dau un exemplu, nu ne mai uităm la o mașină de spălat care are niște butoane, face zgomot, apăsăm pe un buton și ne oferă o facilitate în spațiul casei. Deja vedem aparate care arată din ce în ce mai bine, au al șaselea simț. Inginerii sunt atenți acum la cum arată, cum se simte”, a declarat, luni seara, Nicoleta Tudor, coordonator proiecte de responsabilitate socială la Hella România, la emisiunea PRESSALERT LIVE.

Aceasta a mai precizat că Ann Makosinski, o invitată în vârstă de 23 de ani din New York, ce va fi prezentă la conferință, are deja o serie de inovații produse în lume în cadrul cărora, pe lângă partea de soluție pe care a găsit-o, are un design plăcut vederii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.