Experiență inedită, în premieră la Teatrul Maghiar din Timișoara: teatru-cinema live

Experiență inedită, în premieră la Teatrul Maghiar din Timișoara: teatru-cinema live

0
DISTRIBUIȚI

După o lungă perioadă în care sălile de spectacole au fost închise, teatrul maghiar „Csiky Gergely” prezintă publicului o nouă premieră, care va avea primele reprezentații în 27 și 28 mai, de la ora 19,00, în sala mare a teatrului. Spectacolul este supratitrat în limba română iar biletele pot fi procurate de la casieria teatrului sau online, pe https://tm-t.biletmaster.ro.

„Omul care nu putea vorbi decât ceea ce citea” este o inedită experiență de teatru-cinema live, conceput să aducă pe scenă noi alternative de ordin estetic, o transformare a limbajului cinematografic într-unul teatral. De o captivantă ingeniozitate, spectacolul, pus în scenă de Adrian Sitaru – regizor distins cu importante premii de film europene – oferă publicului experiența simultană a teatrului și cinematografiei. Spectacolul jucat pe scenă de actori va fi văzut printr-un ecran sepia, aidoma filmelor de epocă, iar deasupra acestuia, un alt ecran oferă experiența filmării live în culori reale, oferind spectatorilor acces la percepții diferite ale lumii personajelor.

Adrian Sitaru a creat, înainte de orice, un spectacol de teatru contemporan despre conștiință, relații umane și percepții subiective ale realității. Reunite în jurul unei mese, personajele dezbat probleme de moralitate și conștiință, aducând în discuție diverse situații în care crima ar putea avea vreo justificare, sau întrebându-se dacă viața unui animal este mai puțin valoroasă decât cea a unui om. Scenariul lui Adrian Sitaru sondează, de asemenea, în ce măsură este influențată realitatea fiecăruia, imaginarul și raționalul uman, de limbajul dobândit în copilărie și cuvintele folosite, astfel încât și spectatorul să reflecteze la propriile lui convingeri și la confruntarea dintre ambientul social și propria conștiință.

Din distrubiție fac parte actorii Kocsárdi Levente.


Care deține rolul principal, Lörincz Rita, Czüvek Loránd, Jancsó Elöd, Vajda Boróka, Lanstyák Ildikó, Hegyi Kincsö, Molnos András Csaba, Tokai Andrea, Kiss Attila, Mátyás Zsolt Imre, Barti Lehel András și cățelul Ronță.

Foto: Teatrul Maghiar / Petru Cojocaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.