Formația VanDerCris lansează albumul de debut în cadrul festivalului internațional de jazz...

Formația VanDerCris lansează albumul de debut în cadrul festivalului internațional de jazz de la Gărâna

0
DISTRIBUIȚI

Indubitabil, una din veștile anului trecut care au bucurat melomanii din țărișoara noastră a fost nașterea formației VanDerCris. O adunătură de muzicieni faini strânși în jurul lui Horea Crișovan, care a dat nume acestei excursii printr-o angramă parțială a numelui său. O altă veste inclusă în categoria lucrurilor bune este aceea că albumul de debut al formației va fi lansat în cadrul ediției din acest an a festivalului international de jazz de la Gărâna.

„În VanDerCris am strâns combinația imposibilă de muzicieni. Un basist happy, tânăr, fair-play, neașteptat de matur în gândirea-i clară și respect pentru tobar-Dănuț Blaga. Un Keyboard-er cu o minte bright și gena perfectă, cu simț armonic și groove triplet-feel-Marcelle Poaty Souami. Un tobar de rock și pop cu veleități de producător muzical și talent inclus in the pocket-Florin Cvasa. Un vizitator de pe planete goldilocks îndepărtate ce-și caută prin mutări de candidat de maestru drumul de întoarcere-n infinit- Lucian Nagy-instrumente de suflat. Un chitarist ce numele îmi poartă întortocheat și anagramat – VanDerCris (Horea CrisoVan). Responsabil cu sala de repetiții, vreo 12 ediții de Gărâna pe scena mare și piese. Alese. VanDerCris – doar compoziții fără hits. Poate apretate doar cu mici citate”, a explicat Horea Crișovan.

Primul album al formației, Amazing Trace a fost înregistrat în studioul VanDerCris de Uțu Pascu (Blazzaj, Doctorul Sinteză, Psihodrom).


Ovidiu Novac va realiza un documentar despre disc însoțit de interviuri și imagini de la repetiții, iar discul
va apărea sub egida Fundației Jazz Banat. Planurile de viitor include și o ediție pe vinil a acestui disc.

„Compozițiile îmi aparțin dar am ținut foarte mult ca membrii acestui (dacă îmi permiteți să îl numesc) SuperGrup să fie reprezentați egal. Albumul AMAZING tRACE este oglinda sufletului meu în această perioada interesantă.A fost compus în etape diferite ale maturitățîi mele artistice ,cuprinde câteva reeditări a unor piese care am apucat să le cant live la Gărâna dar puse într-o lumina deosebită de dragii mei colegi de trupă cărora în momentul de față nu am destule cuvinte să le mulțumesc”, a spus Horea Crișovan.

Alături de membrii plini ai trupei VanDerCris pe piesele acestui disc își vor face apariția și câțiva invitați de seamă din scena națională și nu numai.

„Avem și Bonus Tracks – mixuri realizate pe Pandemie- Amazing Trace ( Acoustic Version) unde la keyboards este invitat marele muzician și prieten Doru Apreotesei și la o minunată improvizație vocală Maria Hojda. La Silence After alături de Doru Apreotesei îl am ca invitat pe colegul meu de generație – bassplayer extraordinar, Victor Miclăuș. Ca ultima surpriză a fost confirmarea lui Stevie Biondi – fratele marelui artist italian Mario Biondi. Ștevie va înregistra zilele următoare în limba italiană pe finalul piesei SinCreatEst un text manifest pozitiv sugerat de mine dar editat și compus de el. Și de data aceasta prieteni dragi au pus umărul la realizarea discului – cărora le mulțumesc – Sorin Kemecsei, Nelu Musta( Fundația Profilaxis),English Pub Lugoj și Fundația Universității Politehnice”, a mai adăugat inițiatorul acestei călătorii muzicale în universal sunetelor interesante, Horea Crișovan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.