Fritz a pus ochii pe Observatorul Astronomic. De ce vrea ca primăria...

Fritz a pus ochii pe Observatorul Astronomic. De ce vrea ca primăria să îl preia de la Academia Română

0
DISTRIBUIȚI

Altădată un punct de atracție al orașului, Observatorul Astronomic din zona Bălcescu s-a transformat aproape într-o ruină deoarece atât clădirea cât și parcul nu au fost îngrijite corespunzător.

Obiectivul se află în proprietatea și administrarea Academiei Române și a fost înființat în anul 1962.

Cel care a atras atenția asupra Observatorului Astronomic este consilierul liberal Lucian Căldăraru, care a avut o interpelare pe această temă în ultima ședință a aleșilor locali.

„Observatorul Astronomic din Timișoara este în paragină.


În 2015 s-a trimis o adresă către guvern pentru ca acest patrimoniu al statului să treacă în cel al municipalității. Nu s-a întâmplat nimic până acum. Eu vă cer ca acest obiectiv, printr-o nouă adresă către guvern, să reușim să-l aducem în proprietatea primăriei. Academia Română este cea care îl administrează acum. Observatorul Astronomic stă pe un loc de două hectare, este o zonă foarte frumoasă, verde, dar neîntreținută. Academia Română se pare că nu are bani să-l întrețină. După ce va ajunge în administrarea noastră, să ne ocupăm să facem un observator interesant, chiar și cu planetarium”, a precizat Lucian Căldăraru.

În replică, primarul Dominic Fritz a spus că este interesat de subiect și chiar a discutat cu Ioan Păun Otiman, președintele Academiei Române, filiala Timișoara.

„Am avut o discuție cu președintele de onoare al Academiei Române, filiala Timișoara, acum trei-patru luni pe acest subiect, iar luni am discutat cu cei de la mediu. Facem demersuri către academie și către guvern pentru a-l trece în administrarea noastră. Observatorul Astronomic se află pe o listă cu mai multe proprietăți pe care vrem să le trecem în proprietatea Timișoarei. Este un obiectiv important pe care trebuie să-l trecem la noi”, a declarat primarul Fritz.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.