Ghidul prin care se acordă finanțare nerambursabilă pentru proiectele culturale din acest...

Ghidul prin care se acordă finanțare nerambursabilă pentru proiectele culturale din acest an, aprobat de CJ Timiș. Ce buget este alocat

0
DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș a aprobat ghidul prin care se acordă finanțare nerambursabilă pentru proiectele culturale din acest an, pe baza mai multor principii: libera concurență, transparența, diversitatea culturală, pluridisciplinaritatea, neretroactivitatea, tratamentul egal și contribuția proprie a beneficiarului.

Pentru proiectele cultural-artistice și de tineret a fost prevăzută suma de 4.440.000 lei, dar așa cum specifică ghidul, finanțarea nerambursabilă trebuie însoțită din partea beneficiarului de o contribuție de minimum 10% din valoarea cheltuielilor eligibile.


Ariile tematice eligibile sunt: artele spectacolului (teatru, dans, muzică etc.), documentarea și cercetarea patrimoniului cultural imobil și mobil (tradiții, obiceiuri, muzică și dansuri populare, meșteșuguri tradiționale, artă culinară), arte vizuale (film, pictură, sculptură, arte decorative, foto/video, multimedia), educație culturală, proiecte editoriale și literare, fonduri de mobilitate culturală și de tineret, formare profesională în domeniile cultură, educație și tineret, educație, educație de sănătate și mediu, incluziune socială.

Comisia de evaluare și selecție a proiectelor, care urmează să se constituie în scurt timp, va fi alcătuită din reprezentanți ai CJT și specialiști cu o experiență de minimum trei ani de practică în domeniul culturii, din județul Timiș. Aceasta va analiza proiectele din puncte de vedere al strategiilor culturale și de tineret ale județului, va verifica proiectele din perspectiva eligibilității, le va nota și va stabili cuantumul finanțării nerambursabile, după care va prezenta plenului consilierilor județeni procesul verbal de selecție a ofertelor culturale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.