JazzyBIT despre noul album înregistrat în capitala Ungariei: Mai multă diversitate, mai...

JazzyBIT despre noul album înregistrat în capitala Ungariei: Mai multă diversitate, mai mult curaj și mici excursii în alte stiluri muzicale

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Amalia Gaiță

Formația timișoreană JazzyBIT a înregistrat cel de-al treilea material discografic din carieră în capitala Ungariei, în același studio de înregistrări în cadrul căruia a fost conceput și discul lor anterior, „Horizon”.

„Am revenit cu mare drag la studioul SuperSize Recording în primul rând pentru că ne-am simțit foarte bine acolo când am înregistrat «Horizon». Studioul se află într-o casă la aproximativ 20 de km de Budapesta, într-o zonă cu multă natură și multă liniște. Am și locuit în acea casă unde ne-am ocupat doar de înregistrări, fără alte distrageri. Un alt motiv important pentru care am revenit la acest studio a fost pianul Steinway Model D, un instrument absolut extraordinar și inspirant care se află în studio încă din anii ’80 și a fost folosit pe foarte multe albume în ultimii 40 de ani. Dar și profesionalismul echipei și echipamentele ne-au convins atât data trecută cât și de data aceasta”, au spus artiștii.

În ceea ce privește mult așteptatul album, am aflat că acesta va cuprinde opt piese noi care au fost compuse pe parcursul anului trecut, iar înregistrările au durat în total patru zile.

„În nici două zile am înregistrat toate piesele, iar restul de două zile au rămas pentru instrumente adiționale și mici finisări. Am repetat foarte mult pentru acest album, mai mult ca niciodată. După ce am finalizat faza de compoziție, pentru «Horizon» repetasem înainte de înregistrări de 16 ori, cântând albumul de câte două ori la fiecare repetiție. Pentru acest album am repetat considerabil mai mult. Albumul va aduce puțin mai multă diversitate, mai mult curaj și niște mici excursii în alte stiluri muzicale. Simțim că acest album conturează și subliniază tot mai mult stilul JazzyBIT.


Demn de menționat este și faptul că pentru acest album am contribuit cu toții în egală măsură, atât pe partea de compoziție, cât și pe partea de aranjament, ceea ce ne face să-l simțim ca și cel mai personal și «democratic» album al nostru”, ne-au dezvăluit membrii trupei. Chiar dacă momentan nu a fost dezvăluit niciun detaliu concret despre lansarea acestui disc, un lucru este cert: acesta va ajunge în mâinile fanilor înaintea aniversării de zece ani de existență JazzyBIT, eveniment care va avea loc în data de 2 februarie 2022. Teodor Pop (pian, claviaturi), Mihai Moldoveanu (bas) și Szabó Csongor-Zsolt (tobe) au susținut primul lor concert din carieră în 2 februarie 2012 și au lansat pînă acum albumele „Touch the Sky” și „Horizon”.

„Încă nu am stabilit niciun detaliu legat de lansarea albumului, nu vrem să ne grăbim și mai avem destul de multe de pregătit. Înregistrarea albumului a fost doar prima fază, mai urmează partea de mix și master și partea de grafică, unde ne bucurăm să anunțăm că vom colabora din nou cu un grafician extraordinar și un bun prieten de-al nostru, Ovidiu Hrin. Doar apoi vom putea începe să planificăm evenimentele de lansare. Pentru moment ne dorim să terminăm acest album și să iasă foarte bine, urmând ca apoi să ne axăm pe planuri de viitor. Rugăm fanii și prietenii să mai aibă puțină răbdare, și le promitem că așteptarea va merita! Anul viitor împlinim zece ani de JazzyBIT, zece ani foarte frumoși care ne-au dus foarte departe, atât pe plan geografic cât și pe plan prietenesc și spiritual. Suntem foarte recunoscători că ne-au ieșit foarte multe lucruri pe care ni le-am propus în acești zece ani: anul viitor vom avea trei albume lansate, am ajuns să cântăm la Gărâna în al doilea an de activitate, am cântat peste 250 de concerte în 16 țări de pe trei continente, Europa, Asia și America. Probabil cea mai mare realizare a noastră a fost să avem două concerte în legendarul Blue Note Jazz Club din New York City, dar ne aducem aminte cu mare drag și de concertul de la «Jarasum International Jazz Festival», unul din cele mai mari festivaluri de jazz din Asia”, au mai transmis cei de la JazzyBIT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.