La Maratonul Vaccinării de la CRAFT, ca la muzeu ori la spectacol....

La Maratonul Vaccinării de la CRAFT, ca la muzeu ori la spectacol. Surprize pregătite de organizatori

1
DISTRIBUIȚI

La a doua ediție a Maratonului Vaccinării, care va avea loc la finele săptămânii la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara, se va efectua rapelul cu ser Pfizer participanților la maratonul de acum trei săptămâni.

Mai mult decât atât, potrivit medicului Dorel Săndesc, inițiatorul demersului și preşedintele Asociaţiei pentru ATI „Aurel Mogoşeanu”, la maratonul care va avea loc în perioada 14-17 mai se va administra și vaccin Johnson&Johnson, dar și prima doză Pfizer pentru cei interesați să se imunizeze, aceștia urmând să facă rapelul la unul din centrele de vaccinare din Timișoara sau județ.

„Într-o colaborare cu Primăria Timișoara am analizat lista cazurilor sociale, persoane care sunt nedeplasabile, vor fi contactați zilele acestea, iar cei care doresc să se vaccineze vor fi vaccinați la domiciliu de echipe mobile care vor pleca din acest centru (n.r. – CRAFT). În premieră națională, la această ediție vom efectua un screeninng al stării de sănătate a populației. Vom putea descoperi unele patologii care sunt parșive, care nu dau simptome mari și se pot descoperi doar prin complicațiile lor.


Astfel, se vor face EKG-uri moderne, care nu necesită electrozi pe piept, ci pur și simplu omul pune două degete pe un soi de card și pe aplicația de pe tabletă sau telefonul mobil apare EKG-ul, care va fi prelucrat de medicii cardiologi, care vor fi prezenți aici. O altă metodă de screening va fi măsurarea hemoglobinei glicozilate, un marker foarte sensibil al tulburărilor de tip diabet. Sperăm să vină un număr cât mai mare de oameni”, a declarat, miercuri, prof. Dorel Săndesc.

Medicul a mai vorbit și despre partea cultural-artistică a Maratonului Vaccinării, ediția a doua.

„Pot să vă informez cu mare bucurie că vineri, programul va fi deschis de marele artist și prieten Ilie Stepan împreună cu Horea Crișovan, care vor interpreta piese în special clasice la un nivel acustic adecvat. Pe lângă aceste momente artistice, vom face și o expoziție de artă. Ne-am gândit în ce muzeu intră șase mii de oameni într-un weekend. Sau opt mii de oameni. În niciunul, ăsta e răspunsul sigur. Avem, iată, ocazia să oferim aceste exponate unui număr atât de mare de oameni. Și atât Muzeul Banatului va veni cu unele exponate, cât și Muzeul Național de Artă, care va veni cu o expoziție ce are o multiplă semnificație. În premieră absolută, se va expune colecția de fotografie de artă a domnului Liviu Tulbure, cel care nu demult a plecat dintre noi și se știe că a plecat răpus de această teribilă boală”, a relatat prof. Dorel Săndesc.

Directorul DSP Timiș, medicul Flavius Cioca, a precizat că rata de infectare din Timișoara de apropie de unu la mia de locuitori și există premise ca de săptămâna viitoare toți copiii să meargă la școală.

Săndesc a mai precizat că sunt discuții pentru vaccinarea migranților care se găsesc la această oră în Timișoara cu ser de la Johnson&Johnson deoarece e necesară o singură doză. De asemenea, el le-a cerut celor care vor veni să se imunizeze în weekend la CRAFT ca, în măsura posibilităților să listeze și să completeze formular cerut de autorități.

Vor fi disponibile 30 de fluxuri Pfizer și alte patru Johnson&Johnson. Dacă va fi cazul, DSP poate suplimenta dozele.

1 COMENTARIU

  1. Săndesc e SINGURUL profesor universitar de la UMFtimisoara în adevăratul sens academic, care MERITA TOT RESPECTUL! Restul sunt doar niște vinatori de funcții și averi, sinecuristi ordinari, mediocri atit dpdv profesional cit și ca spirit civic. Modele de NONVALORI, universitari de mucava, fara niciun aport în Sănătatea comunității de la izbucnirea pandemiei, interesati doar de fală și inavutire nemeritata prin mafia pe care o pastoresc în sistemul de sanatate

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.