La mulți ani, Radio Timișoara! Azi se împlinesc 66 de ani de...

La mulți ani, Radio Timișoara! Azi se împlinesc 66 de ani de la prima emisie

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Radio Timișoara

Astăzi se împlinesc 66 de ani de la primul semnal emis în eter de postul regional Radio Timişoara din cadrul Societății Române de Radiodifuziune.

Ziua de 5 mai 1955 rămâne una de referinţă, marcând ieşirea în eter a primei emisiuni a studioului teritorial Radio Timişoara.


Adevărata renaştere a radiofoniei bănăţene a venit însă în decembrie 1989, odată cu Revoluţia, după o „tăcere” impusă de aproape cinci ani a posturilor regionale din întreaga ţară. Trecerea în noul mileniu a însemnat modernizarea radicală, transformând radioul într-o adevărată aventură multimedia, la care nimeni nu visa.

„Radio Timişoara acoperă pe unde medii zona de vest a ţării, fiind recepționat în judeţele Timiş, Arad, Caraş-Severin, Bihor şi Hunedoara, dar și în regiunile limitrofe din Ungaria și Serbia. Se aude și pe FM la Timișoara, Arad, Petroșani și Făget și în zonele din jurul acestor orașe, inclusiv pe valea Mureșului și a Jiului, dar și prin internet, la www.radiotimisoara.ro sau folosind aplicația Android. Și anul acesta, din cauza pandemiei, vom fi împreună cu ascultătorii noștri doar pe calea undelor. Îi vom aștepta să ne transmită mesaje pe tot parcursul zilei”, au transmis colegii de la Radio Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.