Lăsată devreme în inferioritate, ASU Politehnica a cedat iar cu Rapid. Dan...

Lăsată devreme în inferioritate, ASU Politehnica a cedat iar cu Rapid. Dan Alexa, despre arbitrul Coza: „Un rapidist!”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: sspolitehnica.ro

ASU Politehnica a suferit un nou eşec în faţa Rapidului. De această dată în returul play-off-ului Ligii 2. A fost 1-0 pentru gazdele de la Buftea, prin golul marcat de Antonio Sefer în repriza secundă, dar actorul principal a fost arbitrul ilfovean Ionuţ Coza. La una dintre primele păşiri în careu ale giuleştenilor acesta a indicat punctul cu var şi l-a eliminat pe Cristian Bocşan, ignorând un fault în atac la faza premergătoare presupusului henţ dictat la fundaş.

Cu moral bun după două victorii la rând, alb-violeţii au început aparent bine jocul de la Buftea, cu ritm, aşa cum îşi dorea Dan Alexa, şi chiar mici ocazii. Totul s-a rupt după un sfert de oră. În doar două minute Bocşan a luat două „galbene”. După un fault de joc departe de poartă, fundaşul a fost sancţionat la faza următoare cu henţ la şutul lui Bălan, deşi jucătorul nu a schiţat intenţia de a lovi balonul, venit pe direcţia lui, cu braţul. Dar, mai întâi, Ionuţ Coza a ignorat faptul că Dandea l-a busculat pe Coadă, care încerca să ajungă mingea mai întâi.

De aici era clar că echipa „favorită” va domina. Noroc că Păduraru a ghicit colţul la şutul lui Hlistei de la punctul cu var, dar chiar şi cu penalty ratat misiunea bănăţenilor era aspră. Cu toate aceste au existat şanse. În minutul 21, Munteanu, lansat de Axente, nu a reuşit să strecoare balonul pe lângă Moldovan, cu portarul faţă în faţă. Mijlocaşul folosit în atac a fost apoi sacrificat pentru intrarea lui Mera. Aşa cum era de aşteptat Rapid a avut mai multe ocazii, dar multe dintre ele venite chinuit. În minutul 54 Sefer s-a bucurat de o nouă poziţie bună de „liberă”, dar Păduraru s-a opus. Numărul şanselor şi periculozitatea lor la poarta alb-violetă a crescut apoi treptat. Iar Sefer a găsit inspiraţia în minutul 65, cu un şut în stânga lui Păduraru. Dacă Bălan nu a mai găsit ţinta, era să o facă Radunovic, sârbul abia intrat la oaspeţi, dar şutul său din minutul 81, uşor lateral dreapta, a întâlnit piciorul lui Moldovan.

S-a încheiat 1-0, dar pe un final şi cu destul circ.


Antrenorul Mihai Iosif a încercat să sară la cap(!?) la un aut executat de Ignea şi a fost trimis în tribună, l-a urmat şi delegatul polist Ciprian Freanţ, mai târziu, după ce avea deja un galben tot pentru proteste. Pentru ASU Poli eşecul înseamnă doar şanse teoretice la a mai prinde barajul, echipa fiind tot pe 5, cu 39 de puncte, în timp ce locul 4 e ocupa de Dunărea, cu 43 de puncte. Luni, de la ora 18.30, timişorenii joacă acasă cu Mioveniul, locul 3, cu 44 de puncte, în penultima rundă de play-off.

Rapid: H. Moldovan – Jorza, Dandea (cpt.), Nastos, Goge – Costin, Barbu (90+3, R. Lazăr) – Sefer, R. Ilie (71, Pănoiu), Hlistei (71, Ursu) – Bălan (86, Ioniţă). Pe bancă: Drăghia – Voicu, Florică, Ignat,  D. Benzar. Antrenor: Mihai Iosif.

ASU Politehnica: Păduraru – Jurj, Bocşan, Scutaru (cpt.), Pamfile (73, Ignea) – D. Radu, Codrea, Coadă (80, Casado), Ivanovici – Axente (80, Radunovic), Munteanu (23, Mera). Pe bancă: Cuzmanovici – Popovici, R. Rus, D. Andrei, Sofran. Antrenor: Dan Alexa.

Dan Alexa acuză arbitrul: „A fost în galeria Rapidului!”

„Despre jocul acesta nu pot să spun decât: un arbitraj – o ruşine! Ca toată maniera. Vreau să-mi felicit echipa, pentru că am făcut un meci foarte bun în zece oameni din minutul 17-18… Am avut situaţii unu la unu cu portarul. Am fost organizaţi. Sigur, Rapidul a pus presiune, dar a avut ocazii în momentul în care am riscat. Pentru că nu mai aveam ce să apărăm. Dar un arbitraj al lui Coza, am spus că nu comentez arbitrajul, dar … a fost fault în atac în primă fază, fault la Coadă clar. Şi apoi mişcare naturală a mâinii, din ce am văzut eu pe reluări. S-a rupt echilibrul. Până în acel minut Rapidul nu intrase în careu. Am pus presiune pe ei şi controlam cumva ostilităţile de început. Coza, un arbitru pe care l-am apreciat până acum. Dar ştiţi foarte bine, un rapidist, a fost în galeria Rapidului! Spunea să-mi asum, îmi asum tot! Pentru că este adevărat. Rapidul nu avea nevoie de arbitrajul lui Coza ca să câştige astăzi. Pentru tot ce s-a întâmplat, pentru că suntem o echipă mică, o echipă cu bani foarte puţini, pe care ne chinuim să-i facem rost. Veneam pe un trend ascendent, aveam şansa noastră. Cred că acea eliminare a fost decisivă pentru ceea ce s-a întâmplat apoi”, a declarat Dan Alexa la Digi Sport imediat după meci.

Antrenorul a fost în schimb mulţumit de reacţiile jucătorilor săi. „Mai sperăm la locul 4, jucăm cu Mioveniul luni, echipa a arătat pe tot parcursul că merită să fie în acest play-off. Am jucat cel puţin de la egal la egal cu toţi adversarii, exceptând meciul de la Mioveni. Sunt foarte mândru de jucătorii mei, pentru că azi au făcut un joc bun, au avut ritm. E foarte greu să joci din minutul 18 în zece oameni împotriva Rapidului şi chiar şi aşa am ratat oportunităţile mai mari…”, a mai precizat „Chirurgul”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.