Lider USR Timiș despre soția sa, numită în CA de la Colterm:...

Lider USR Timiș despre soția sa, numită în CA de la Colterm: ”Doamna este mai competentă decât cei șase directori înmulțiți cu trei care sunt acolo”

4
DISTRIBUIȚI

Când a fost schimbat consiliul de administrație de la Colterm SA Timișoara, cei de la USR au afirmat că au numit în locul celor numiți până atunci pe criterii politice, doar profesioniști, fără apartenență politică, cu expertiză în zona privată. Printre cei numiți s-a aflat și Irina Dumitrescu Racoveanu, auditor, fostă angajată a companiei de termoficare și soția lui Marius Dumitrescu, membru în Biroul Permanent Județean al USR Timiș.

Când am întrebat-o pe Irina Dumitrescu cum a ajuns în consiliul de administrație de la societatea de termoficare, aceasta ne-a declarat că ”am fost chemată de domnul viceprimar, care am înțeles că se ocupă de partea asta cu Colterm-ul, și am fost întrebată. Eu, în principiu, eu nu am fost foarte de acord, dar, până la urmă, am. na… Cum să vă spun, eu am lucrat foarte mulți ani în Colterm, cunosc situația de acolo, am fost operator cazane, deci am avut mai multe activități de la operator cazane, în 1988, am fost inclusiv la stația de șlam. După aia am fost avansată ca și economist și am ajuns auditor la Colterm. Cunosc foarte bine activitatea, am prins o serie de foarte mulți directori și am plecat anul trecut de acolo că a nu a mai fost situația de așa natură încât să rămân și am vrut să învăț și altceva. Acum sunt auditor și auditez primării. Nu sunt implicată în politică”.  Întrebată dacă numirea sa are legătură cu faptul că soțul său este în conducerea USR Timiș, Irina Dumitrescu a susținut că ”eu nu pot să vă spun chestia asta pentru că domnul Lațcău știa că Marius lucrează la Colterm, dar el e un simplu electrician la Colterm.


Am auzit tot felul de speculații. Nu a solicitat niciodată nicio funcție. Probabil că dumnealui, cunoscându-l pe el, știa că am lucrat acolo, dar, în principiu, nu cred că soțul meu e cel care a înlesnit chestia asta. Chiar am discutat cu Marius și mi-a spus că nu m-a băgat el, nu a vorbit cu Ruben, dar că eu cunosc foarte bine activitatea. Și, într-adevăr, știu cu ce se mănâncă Colterm-ul. Deci pot să le dau lecții și la ardere și la tot”.

USR-istul Marius Dumitrescu a fost extrem de iritat atunci când l-am întrebat despre ascensiunea soției sale în CA de Colterm. ”Întrebați-l pe Ruben. Știu doar că soția are un CV destul de solid, a lucrat  la Colterm și nu văd care e problema. Ce dacă sunt membru de partid? E cam subțire legătura. Când a fost celălalt consiliu de administrație cu toți politic nu v-ați sesizat. Sunteți disperat de subiectul ăsta. Ăsta nu e un subiect. Asta e un sfat prietenesc. Ca să lămurim subiectul – Ruben i-a cerut CV-ul doamnei și atâta tot. Doamna este mai competentă decât cei șase directori înmulțiți cu trei care sunt acolo. Asta ca să înțelegeți. Și știți de ce? Pentru că a a plecat de jos, a ajuns unde a fost pe puterea ei și pe învățătura ei și știe ce e acolo. Și e foarte bine că este ea acolo și nu este altcineva. Și să mai înțelegeți un lucru – e foarte rău că nu sunt alții ca ea acolo, din păcate pentru că, poate, lucrurile s-au mișca mai repede și mai bine că momentan nu se prea mișcă. În rest, speculații că e soția mea puteți să faceți cât vreți că sunt n exemple”.

Viceprimarul Ruben Lațcău a mimat neștiința atunci când l-am întrebat de soțul celei pe care a numit-o în consiliu de administrație, întrebându-ne ”care domn Dumitrescu?”. Când a aflat că este vorba de colegul său de la USR, Lațcău a afirmat că de Irina Dumitrescu ” am aflat la fel cum am aflat de și ceilalți colegi pe care i-am numit în CA – prin rețeaua profesională pe care mi-am construit-o în timp”.

4 COMENTARII

  1. deci un electrician de la Colterm a aranjat ca sotia sa fie in consilul de administratie? :))))))))))))))))
    Pe bune? Poate-l da afara si pe directorul cel mare.

  2. Sa pui un operator cazane la audit… toti s au facut auditori juriști firme de proiectari… si pana acuma un an doi ani erau muncitori sau vânzători. Vine partidul la putere pac pac in consilii de administrație sau fac proiecte si studii etc! Nimic nu e nou fsn usr… si aia tot electricieni buldozeristi etc erau…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.