Timișoara intră în scenariul verde. Vezi cum vor fi relaxate restricțiile

Timișoara intră în scenariul verde. Vezi cum vor fi relaxate restricțiile

2
DISTRIBUIȚI

Scăderea constantă a coeficientului infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, ajuns acum sub 1,5, a făcut ca Timișoara să treacă la următorul nivel de relaxare a restricțiilor privind prevenirea răspândirii COVID-19.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, convocat de prefectul Zoltan Nemeth, astăzi, în ședință online, a aprobat o hotărâre în baza căreia s-au actualizat anexele cuprinzând incidența de la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județul Timiș, anexe întocmite pe baza ratei de infectare pe ultimele 14 zile, în baza căreia sunt stabilite restricțiile conform HG 432 / 2021.

Astfel, conform prefectului de Timiș, începând de duminică, în Timișoara este permisă:
1. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă, fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului (față de capacitatea de 30% permisă în ultimele 2 săptămâni);
2. Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului (față de capacitatea de 30% permisă în ultimele 2 săptămâni);
3. Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului în judeţele/localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spațiului (față de capacitatea de 30% permisă în ultimele 2 săptămâni).
Activitatea sălilor de jocuri este în continuare restricționată indiferent de rata de infectare, conform art. 10 pct. 1 din HG nr. 432/2021;
4.


Organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului (față de capacitatea de 30% permisă în ultimele 2 săptămâni), în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii şi al ministrului sănătăţii;
5. Organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in sunt permise numai dacă ocupanţii unui autovehicul sunt membrii aceleiaşi familii sau reprezintă grupuri de până la 3 persoane;
6. Organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 300 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la distanţă de minimum 2 metri unul faţă de celălalt, precum şi cu purtarea măştii de protecţie;
Aceste activități sunt permise cât timp municipiul Timișoara are o indicență cumulată mai mică sau egală cu 1,5/1000 de locuitori. Dacă incidenţa cumulată la 14 zile din judeţ/localitate este mai mare de 1,5/1.000 de locuitori, CJSU, în termen de 48 de ore de la depășirea incidenței de 1,5/1000 de locuitori, trebuie, conform art. 15 alin. 2 din Anexa nr. 3 la HG. 432/2021, să constate depășirea limitei în vederea punerii în aplicare a măsurilor stabilite, măsurile urmând să se aplice pentru o perioadă de 14 zile.
Măsurile mai sus menționate se aplică și în Dumbrăvița, Ghiroda, Remetea Mare și Sânmihaiu Român, începând de mâine 09.05.2021, cu mențiunea că în aceste localități se ridică mai multe restricții, deoarece până astăzi erau pe anexa 2 cuprinzând localitățile unde incidența era mai mare de 4/1000 de locuitori, fiind astfel aplicabile mai multe restricții în aceste localități.
Activitățiile suplimentare permise de mâine în aceste localități (care până acum erau restricționate în aceste localități și permise în Timișoara) sunt următoarele:
1. Operatorii economici își vor putea desfășura activitatea până la orele 21.00 pe toată durata săptămânii (fiind ridicate restricțiile de weekend).
2. Circulația persoanelor va fi permisă până la orele 22.00 fără restricții, pe toată durata săptămânii (fiind ridicate restricțiile de weekend).
3. Este permisă activitatea operatorilor economici desfăşurată în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi/sau fitness, cu obligația de a respecta normele de prevenire stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului şi sportului şi al ministrului sănătății.

2 COMENTARII

  1. de cate ori ne tot pacaliti cu restrictiile ridicate de weekend? alea sunt ridicate de foarte mult timp. orele cu circulatie interzisa si masca in aer liber sunt un lucruri pentru care guvernantii merita pedeapsa cu moartea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.