Lucrările la noua Maternitate Bega ar putea începe în această vară. Ce...

Lucrările la noua Maternitate Bega ar putea începe în această vară. Ce a spus ministrul Sănătății despre Centrul de Mari Arși de la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, s-a deplasat la prânz și la Spitalul Județean, în cadrul vizitei la Timișoara. Aceasta a fost informată de către președintele CJT, Alin Nica, despre planurile administrației județene de construire a unui noi maternități, la standarde europene. Aici va fi relocată Maternitatea Bega.

„Este un proiect pe care îl desfășoară Consiliul Județean Timiș pe Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Ungaria cu bani europeni și sper să să obținem autorizația. Am depus documentația înainte de Paști, anunț în premieră acest lucru și dacă obținem autorizația rapid, într-o lună sper să punem piatra de temelie, avem constructorul selectat, vrem să începem lucrările. Sper să fie cea mai modernă maternitate din țară”, i-a spus Nica ministrului.

„Maternitatea Bega este într-o clădire istorică, veche, cu circuite depășite, în care am investit mult de-a lungul anilor pentru tot felul de reparații, dar e clar că nu corespunde nevoile nici pentru pacienți și nici ca siguranță la incendiu. Este un act de normalitate construcția acestei maternități care va corespunde secolului XXI, iar dotarea va fi una corespunzătoare. În aceeași clădire va fi relocată și secția de Neonatologie, una dintre cele mai performante din România.


Recent, colegii de la Neonatologie au reușit să salveze un făt de doar 24 de săptămâni a cărui mamă din păcate a decedat fiind infectată cu covid. Dorim să avem astfel de performanțe prin investiții”, a declarat managerul Spitalului Județean din Timișoara, Raul Pătrașcu.

Potrivit acestuia, clădirea nouă va include și Centrul de Mari Arși.

Referitor la extinderea Spitalului Județean, Pătrașcu a spus că vom avea o secție de ATI modernă chiar deasupra de Unitatea de Primire a Urgențelor (UPU).

„Dacă pacientul va avea nevoie de operație va merge într-una din cele peste 20 de săli de operație pe care le vom construi, iar dacă va fi un pacient cu arsuri, va merge la Centrul de Mari Arși, care va fi în aceeași clădire. Acest proiect, în valoare de 52 de milioane de euro, este o premieră în România, Spitalul Județean fiind singurul în an de pandemie să acceseze acest proiect datorită în mare parte prof. Dorel Săndesc, Consiliului Județean, care ne-a ajutat cu plata avizelor și interacțiunea cu proiectanții. Acum, proiectul este în faza de licitație a constructorului la Ministerul Sănătății”, a afirmat managerul Spitalului Județean din Timișoara, Raul Pătrașcu.

Ministrul Sănătății a declarat că Centrul de Mari Arși de la Timișoara este cel mai avansat ca maturitate tehnică dintre cele trei centre finanțate de Banca Mondială și gestionate de minister.

„Se va face interconectarea celor trei corpuri de clădire ale Spitalului Județean, un proiect în valoare de peste 240 de milioane de lei, 52 de milioane de euro. Va cuprinde și noua Unitate de Primiri Urgențe –UPU, Centrul de Mari Arși și secția de ATI plus un helioport pe acoperișul clădirii de interconectare. A doua investiție este noua maternitate, prima investiție de acest fel de după Revoluție. Toate aceste investiții vin să completeze acest ansamblu ansamblu spitalicesc și să creăm un adevărat hub de sănătate pentru județul nostru, pentru Timișoara și regiunea noastră”, a declarat președintele Consiliului Județean Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.